KAZALO
Domov > Zdravje > Razstrupite svoje telo v 5 korakih

Razstrupite svoje telo v 5 korakih

Razstrupljanje telesa

Telo nam včasih na najrazličnejše načine sporoča, da je preobremenjeno in da potrebuje počitek ter hranila, ki mu bodo pomagala znebiti se toksinov ter na ta način okrepiti razstrupljevalne organe. Telesu v tem primeru lahko pomagamo z izbiro primerne hrane in dovajanjem hranil, ki pomagajo pri procesu naravnega razstrupljanja telesa. Močnim in intenzivnim razstrupljanjem pa se je bolje izogniti, ker lahko še dodatno obremenijo telo.

Morda tudi vi že nekaj časa dobivate podobna sporočila svojega telesa. Čas je, da primerno ukrepate. Če boste natančno sledili spodnjim nasvetom, se boste lahko kaj kmalu počutili bolje, obenem boste izgubili še nekaj odvečnih kilogramov, prišli do lepše kože ter se pohvalili z večjim nivojem energije.

1. Privoščite si dolg in kakovosten spanec

Za zdravje vašega telesa je ključno dolgo in kakovostno spanje. Telo se namreč med spanjem regenerira in razstruplja. Priporočamo vam 7 do 8 ur spanja na noč in če se le da, odidite spat pred enajsto uro. Dober spanec pomaga pri hormonskem ravnovesju, krepi imunski sistem in omogoča jasnejše misli.

2. Pijte toplo vodo

Četudi se še tako dobro in pravilno prehranjujete, vam to ne bo kaj dosti koristilo, če dnevno ne popijete zadostne količine vode. Telo se tako ne bo uspelo dovolj učinkovito razstrupljati. Voda namreč predstavlja zelo pomemben vir za vse življenjske funkcije.

Voda z limeto
Voda z limeto kot obvezno sredstvo za razstrupljanje telesa.

Za učinkovito razstrupljanje telesa vam priporočamo pitje tople vode, v katero si lahko stisnete limono ali limeto. Že zgodaj zjutraj jo popijte vsaj 2 decilitra. S tem boste uspešno nadoknadili vodo, ki jo je telo ponoči porabilo za razstrupljanje. Pitje tople vode ponovite večkrat čez dan.

3. V prehrano vključite magnezij

Magnezij sodi med bazične minerale, ki pomagajo razkisovati telo. Uživajte le dobre, kelirane oblike magnezija. Izogibajte pa se magnezijevim solem in karbonatom.

V svojo prehrano magnezij vključujte še posebej takrat, ko pojeste veliko sladkarij ali popijete nekoliko več alkohola ali pa če se pogosto soočate z glavobolom, zaprtji, tesnobo in paničnimi napadi. Sladkor na primer močno črpa zaloge magnezija in zavre delovanje imunskega sistema. Skrajna oblika pomanjkanja magnezija v tkivih se pokaže v obliki krčev.

4. Vsaj 60 % jedilnika naj sestavlja zelenolistnata zelenjava

Vsak vaš obrok naj bo sestavljen od 60 do 80 % zelenolistnate zelenjave ali pa zelenjave na sploh. Uživajte veliko brokolija, brstični ohrovt, blitvo, špinačo, por in drugo zelenje, ki bo v vaše telo dovedlo vodo, vitamine, minerale in klorofil.

Zeleni smuti
Vsak dan si pripravite zeleni smuti, ki bo poln vitaminov in mineralov.

Uživajte veliko zelenjavnih juh in enolončnic. V svoje telo boste največ zelenja vnesli s pripravo zelenega smutija, ki je lahko sestavljen iz špinače, blitve in kodrolistnatega ohrovta. Za boljši okus smutiju dodajte še vodo in sadje, na primer banane, borovnice in jabolka.

5. Uživajte aloe vero, kurkuminoide in pegasti badelj

Aloe vera je izjemno vsestranska rastlina. Pomaga nam uravnavati tudi izločanje želodčne kisline. Bogata je z encimi, vitamini in minerali. Ravno zaradi teh lastnosti na naše telo deluje bazično in ga pomaga razkisati. Pomembna je tudi za krepitev delovanja črevesja, nahrani dobre bakterije, iz telesa pomaga odvesti toksine in krepi imunski sistem.

Z uživanjem kurkume boste učinkovito okrepili jetra in črevesje. Prah kurkume kot začimbe ne zadostuje, če želimo naše telo učinkovito razstrupiti. Potrebni so namreč višji odmerki aktivnih sestavin kurkume, ki se imenujejo kurkuminoidi. Ti nam pomagajo okrepiti imunski sistem, izboljšati delovanje jeter in črevesja, obenem delujejo še protivnetno in protibolečinsko.

Za pegasti badelj je značilno, da je v vodi slabo topen. Za uživanje in pozitivne učinke v povezavi z razstrupljanjem telesa je zato veliko bolje uporabiti standardni izvleček pegastega badlja. Samo dva meseca uživanja pegastega badlja v takšni obliki lahko dokazano izboljša delovanje jeter.

Naredite korak k boljšemu zdravju in naj detoksikacija telesa še danes postane del vašega vsakdana. Zagotavljamo vam, da se boste že kmalu počutili bolje, imeli več energije ter manj zdravstvenih težav.

Top