KAZALO
Domov > Smučanje > Smučarski čevlji priznanih proizvajalcev

Smučarski čevlji priznanih proizvajalcev

Smučarski čevlji

Za smučanje na snegu potrebujete smučarski kombinezon, rokavice, očala, smuči – opremljene z vezmi, smučarske palice in smučarske čevlje. V današnjem prispevku bodo osrednjo vlogo zavzemali najbolj priznani proizvajalci smučarskih čevljev na svetu. Te vam bomo najprej na kratko predstavili, nato pa vam bomo pri vsakem izpostavili po en model vrhunskih čevljev za smučanje ter vam zaupali še glavne prednosti.

Vsi smučarski čevlji, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju, so na voljo v specializirani športni trgovini Extreme Vital.

1. Fischer – inovativno in tehnološko napredno podjetje

Avstrijsko podjetje Fischer na trgu obstaja že skoraj sto let in je znano predvsem po izjemnih inovacijah in naprednih tehnologijah. To se vsekakor odraža tudi na njihovih izdelkih. Na področju alpskega smučanja Fischer spada med tista podjetja, ki se ponašajo s stalnimi predstavniki, ki so najboljši na svetu in to prav v vseh disciplinah.

Linije smuči in smučarskih čevljev so vsako sezono še nadgrajene. Med njihovimi izdelki za smučanje prav vsak od vas lahko najde nekaj zase, četudi velja še za tako zahtevnega uporabnika. V nadaljevanju vam predstavljamo ene od najbolj priljubljenih smučarskih čevljev tega priljubljenega in priznanega avstrijskega proizvajalca.

Smučarski čevlji Fischer RC PRO

Vrhunec Fischerjeve rekreativne linije predstavljajo smučarski čevlji RC PRO. Primerni so predvsem za boljše rekreativce, ki hlepijo po visoko zmogljivih smučarskih čevljih, ki so obenem tudi udobni in topli.

Smučarski čevlji Fischer RC PRO 100

S posebno vrsto trdote uporabnikom nudijo izjemno dobro oporo tudi pri agresivnejši vožnji, izvrsten prenos sile na smuči in odlično odzivnost. Za še večje udobje tovrstnega izdelka je proizvajalec uporabil še tehnologijo Soma-Tec, ki uporabnikom omogoča, da bodo med smuko obdržali naravno pozicijo svojih stopal.

2. Salomon – oprema in obutev za vse vrste športa

Podjetje Salomon je znano po svoji prilagodljivi ponudbi, ki vam zagotavlja številne izdelke za najrazličnejše vrste športa za outdoor področje in tudi za področje zimskega športa.

Na prodajnih policah trgovin z njihovo ponudbo lahko izbirate med obutvijo in oblekami za vse vrste športa, npr. smučanje, turno smučanje in pohodništvo. Med bogato ponudbo smučarskih čevljev smo se odločili za predstavitev čevljev, ki vam bodo omogočali najprijetnejšo vožnjo po snegu.

Smučarski čevlji X Pro 80

Če se med celodnevno rekreativno vožnjo po snegu želite počutiti prijetno, vam priporočamo nakup smučarskih čevljev Salomon X Pro 80. Čevlji za smučanje se ponašajo s posebno trdoto školjke, ki temelji na tehnologiji TwinFrame.

Smučarski čevlji Salomon X Pro 80

Za še bolj udoben občutek bodo poskrbeli notranji čevlji, ki so narejeni iz udobne plasti termo pene. Ta se bo s pomočjo temperature vašega telesa popolnoma prilagodila obliki noge. Te smučarske čevlje še posebej priporočamo smučarjem, ki imajo srednje široko ali širšo nogo.

3. Atomic – avstrijska zgodba pod okriljem finske multinacionalke

Podjetje Atomic je bilo ustanovljeno leta 1955. Njegov ustanovitelj je istega leta sestavil kar 40 parov smuči. Leta 1991 je številka narasla na 800.000 parov. Za Atomic smučajo Benni Raich, Carlo Janka, Kathrin Zettel ter mnogi drugi vrhunski smučarji. Predstavljamo vam njihove najnovejše smučarske čevlje v svetu turnega smučanja.

Smučarski čevlji Hawx Ultra XTD

Hawx Ultra XTD so »all mountain« in turni smučarski čevlji, namenjeni predvsem dobrim turnim smučarjem, ki iščejo nekoliko bolj ekstremne spuste.

Smučarski čevlji Atomic Hawx Ultra XTD 120

Nudijo odličen oprijem, stabilnost in odzivnost. Kljub nižji teži zagotavljajo popoln prenos energije in natančne ter agresivne zavoje. Za več varnosti pri hoji pa poskrbijo gumirani podplati čevljev.

4. Dalbello – edinstveni in napredni dizajni čevljev za smučanje

Priznani italijanski proizvajalec smučarskih čevljev Dalbello je s poslovanjem pričel leta 1974. Ustanovil ga je Alessandro Dal Bello, ki je bil po poklicu čevljar. Njihovi smučarski čevlji se ponašajo z edinstvenimi in naprednimi dizajni, kar jih je pripeljalo tudi med najuspešnejše blagovne znamke na svetu. Enega od njihovih »dizajnov« vam predstavljamo v nadaljevanju.

Smučarski čevlji Dalbello DS AX 120

Model Dalbello DS AX 120 je popolna izbira za vse boljše smučarje, ki imajo nekoliko širše stopalo. Izjemno veliko pozornosti je proizvajalec namenil notranjim čevljem, ki so narejeni iz posebne pene.

Smučarski čevlji Dalbello DS AX 120

Oblikovani so s konceptom Contour 4, ki anatomsko prilagodi obliko na predelu gležnjev, narta, pet in prstov. Na ta način čevlji ponujajo tudi zelo udoben občutek med smuko.

5. Nordica – dolgoletna tradicija in neprekosljiva tradicija kakovosti

Priznani proizvajalec Nordica se na trgu pojavlja že 75 let, ves čas pa je zavezan k neprekosljivi kakovosti. Njihove smuči in smučarski čevlji uporabnikom na vseh ravneh zagotavljajo učinkovitost ter udobje. To dokazujejo tudi smučarski čevlji, ki so namenjeni najmlajšim ljubiteljem smučanja.

Smučarski čevlji Dobermann GPTJ

Model Dobermann GPTJ blagovne znamke Nordica je namenjen otrokom. Oblikovan je za optimalno udobje in zmogljivost mladih smučarskih upov.

Smučarski čevlji Nordica Dobermann GPTJ

Pancerji zagotavljajo lepo prileganje otroškim nogam ter ravno pravšnjo trdoto. Najmlajšim tekmovalcem nudijo nežen in uravnotežen upogib.

6. Tecnica – kompromis med tehnično izpopolnjenim in udobnim čevljem

Proizvajalec smučarskih čevljev Tecnica že vrsto let velja za enega od najboljših proizvajalcev smučarskih čevljev na svetu. Poleg tega je podjetje znano še po izdelovanju vseh drugih vrst zimskih čevljev, med katerimi so še posebno priljubljeni legendarno znani Moon Boot. Mi pa vam predstavljamo eno od najbolje prodajanih vrst čevljev za smučanje.

Smučarski čevlji Mach Sport 100

Model Mach Sport 100 High Volume je znan predvsem po svojem udobju, toplini in priročnosti. Pancerji so primerni za vse rekreativne smučarje, ki iščejo tople in udobne čevlje, ki imajo tudi primerno odzivnost in trdoto.

Smučarski čevlji Tecnica Mach Sport 100

Predstavili smo vam 6 svetovno priznanih proizvajalcev smučarske opreme, katerih smučarske čevlje lahko opazite tudi na nogah marsikaterih smučarjev v svetovnem pokalu. Če se s smučanjem ukvarjate le rekreativno, niti ni pomembno, za katerega izmed proizvajalcev se boste odločili. Prav vsi našteti se lahko pohvalijo z izjemno kakovostjo opreme, zato je najpomembneje, da se v novih smučarskih čevljih dobro počutite. In seveda, da so vam povsem prav!

Top