KAZALO
Domov > Smučanje > Kam na smučanje spomladi?

Kam na smučanje spomladi?

Smučanje spomladi

Ste eden tistih, ki vas zimske temperatura kar nekoliko odvračajo od aktivnosti na prostem? Potem je spomladansko smučanje, ki ima poseben čar, prava rešitev za vas. Prav tako je s spomladanskim snegom. Ko sonce zrahlja zgornjo plast, pridejo na račun vsi tisti, ki ne marajo trdih in ledenih prog. Poleg tega pa ima smučanje spomladi kar nekaj prednosti.

V tem času že lahko odvržemo topla zimska oblačila in si privoščimo brezskrbno smuko na toplem soncu, ki nas greje tudi pri poležavanju na terasah in družabnih dogodkih na snegu. Cene smučarskih vozovnic in namestitev so v tem času ugodne in cenovno dostopne tudi tistim, ki si smučarskega dopusta niso mogli privoščiti pozimi. Če bi se želeli naučiti novih smučarskih zavojev, je za vas zagotovo pomemben podatek, da so smučarske šole v tem času manj zasedene. Poleg tega pa ni strahu, da bi vas ob učenju prezeblo.

Doma je najlepše

Glede na to, da gre smučarska sezona v tem času proti koncu, vsa slovenska nižje ležeča smučarska središča ponujajo številne ugodnosti. Smučišča, kot so na primer Krvavec, Rogla in Cerkno, se odprejo bolj zgodaj kot običajno. Tako lahko izkoristite jutranje temperature za kakovostno smuko, popoldansko sonce pa za poležavanje na terasah gostinskih objektov. Prav tako lahko izkoristite ugodne posezonske cene vozovnic.

Spomladansko smučanje na Krvavcu
Spomladansko smučanje na Krvavcu ponuja veliko užitkov.

Izmed dveh visokogorskih smučišč lahko izbirate med Kaninom in Voglom. V obeh primerih se, ob ugodnih vremenskih pogojih, naravni sneg obdrži vse do prvega maja. Visokogorski ambient je v spomladanskem obdobju še privlačnejši zaradi svojih izjemnih razgledov na okolico.

Izkoristite ugodne aranžmaje v tujini

Za vse tiste, ki ste se smučanja doma naveličali, pa lahko poiščete sebi najprimernejše smučišče tudi preko meja. Prav tako pa je to idealna priložnost, da spoznate nova tuja smučišča, ki v tem obdobju prav tako ponujajo številne ugodnosti.

Nam najbližje destinacije lahko poiščete med smučarskimi središči v Avstriji in Italiji. Še posebej Avstrija je izjemno bogata z ledeniki, ki ponujajo možnost smučanja na naravnem snegu vse do pozne pomladi. Med najbolj priljubljenimi v tem času so Pitztaler Gletscher, Groβglockner, Stubai in Hintertuxer Gletscher, ki se nahajajo na Tirolskem.

Za vse tiste, ki v ponudbi italijanskih in avstrijskih smučišč niste našli nič zase, pa svetujemo, da se pozanimate o smučarskih aranžmajih v Franciji, ki so prav tako zelo privlačni.

Top