KAZALO
Domov > Smučanje > 7 najboljših smučišč v Sloveniji

7 najboljših smučišč v Sloveniji

Najboljša smučišča v Sloveniji

Če ste zagrizen smučar, ki že pred otvoritveno sezono s svojimi najbližjimi razmišljate, kdaj, kako in kam se boste odpravili na nove smučarske podvige, zagotovo veste, katera smučišča pri nas so najbolje obiskana in tudi zakaj. Morda sodite celo v skupino tistih smučarjev, ki si ne dovolijo, da bi na smučanje odšli v tujino, ker se še kako dobro zavedate, da vam Slovenija lahko ponudi odlično smuko.

Če ste del te ekipe, lahko iz topa izstrelite, da so med najboljšimi slovenskimi smučišči zagotovo Rogla, Vogel, Krvavec, Kranjska Gora, Cerkno, Golte in Stari vrh. Našteli smo le prvih sedem najboljših smučišč pri nas, ponudba pa je še precej večja in najbolje bo, da jo raziščete kar sami. Mi pa vam bomo poskušali na kratko pojasniti, zakaj si prav vsako od naštetih smučišč zasluži mesto najboljšega.

1. Bela pravljica na Rogli

Če ste že kdaj smučali na Rogli, veste, da to ni samo eno od smučišč, temveč veliko več. Rogla vam ponuja izjemno urejene smučarske proge, številne aktivnosti za prav vse člane družine ter odlično kulinarično ponudbo.

Četudi se boste na Roglo odpravili le za en dan, vam zagotavljamo, da bo ta nepozaben, saj boste pozabili na vse skrbi in se v popolnosti predajali smučarskim in drugim užitkom. Samo smučišče se razprostira na kar 100 hektarih površine. Pohvali se lahko z enajstimi vlečnicami in dvema sedežnicama. Priljubljena aktivnost je tek na smučeh; kar 10 kilometrov urejenih prog je namenjeno temu.

2. Vogel – izjemna lokacija in veličastno naravno okolje

Priljubljeni smučarski center Vogel je postavljen v Triglavski narodni park nad Bohinjskim jezerom. Smučarjem in drugim gostom omogoča izjemno lokacijo in veličastno naravno okolje v kombinaciji s številnimi vrhunskimi storitvami.

Smučišče Vogel leži na 78 hektarih površine, skupna dolžina prog za smučanje pa znaša 22 kilometrov. Smučišče vključuje štirisedežnice, enosedežnico, vlečnice ter tekoči trak v otroškem parku.

3. Popolno zimsko doživetje na Krvavcu

Mnogi menijo, da je Krvavec smučarsko središče z najlepšim pogledom na okolico. Poleg tega se odlikuje po zelo urejenih smučarskih progah. Nudi kar 30 kilometrov odlično pripravljenih prog in zagotavlja povprečno 100 smučarskih dni na sezono.

Proge na Krvavcu so razgibane, raznolike glede na težavnost, primerne pa so tako za profesionalne smučarje kot tudi za rekreativne in smučarje začetnike. Krvavec se lahko pohvali še z bogato dodatno zimsko ponudbo, na primer s šolo smučanja, izposojo in servisom smučarske opreme, snežnim parkom, otroškim trakom in še bi lahko naštevali.

4. Kar 18 različnih prog v Kranjski Gori

Kranjska Gora velja za enega od najboljših smučišč pri nas tudi zato, ker lahko izbirate med kar osemnajstimi smučarskimi progami, ki se med seboj razlikujejo po tehničnih zahtevnostih.

Smučišče ima 6 sedežnic in 13 vlečnic. Med hotelom, v katerem boste morda prenočevali, in smučišči se nahaja zelo priljubljena Snežna plaža, ki velja za eno od največjih prednosti kranjskogorskih smučišč.

V Kranjski Gori vas bodo v primeru, če ste smučar začetnik, pričakale izvrstne smučarske šole z vrhunskimi učitelji, ki vas bodo prijazni popeljali do sanjskih prog.

5. Smučišče Cerkno ponuja najsodobnejše naprave

Smučišče Cerkno je prejelo že nešteto priznanj, ki kažejo na to, da je to eno od najboljših smučišč pri nas. Ima odlično urejene proge, odlikuje pa se predvsem po najsodobnejših in najvarnejših smučarskih napravah pri nas.

Cerkno ponuja še mnoge druge storitve, ki jih lahko koristimo v času smučanja. Poleg tega, da je Cerkno že kar nekajkrat bilo razglašeno za naj smučišče pri nas, pa je nedavno dobilo tudi posebno priznanje za družini prijazno smučišče.

6. Smučišče Golte vabi na naravno in umetno zasnežena pobočja

Smučišče Golte je kar nekaj let zapored dobilo priznanje za odlično opremljeno smučišče. Leži nad Mozirjem in vas vsako sezono povabi na naravno in umetno zasnežena pobočja.

Golte si za svoj cilj izberejo tako alpski smučarji kot tudi deskarji in ljubitelji turne smuke. V kraju lahko najdete še veliko dodatne ponudbe športa in zabave.

7. Stari vrh – zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja

Smučišče Stari vrh se lahko pohvali s kar 55 hektari smučarskih prog. Primerno je za vse zahtevnostne ravni smučarjev. Pestra ponudba za smučarje se lepo dopolnjuje s ponudbo za vse tiste, ki jim smučanje ne predstavlja posebnega užitka.

V Snežnem parku lahko najdete privlačno sankališče, bob stezo, manjšo skakalnico in tudi različna igrala za vaše najmlajše.

Katero slovensko smučišče pa bi na seznam najboljših uvrstili vi? Veseli bomo vašega komentarja!

Top