KAZALO
Domov > Smučanje > Kako do ugodne smučarske opreme?

Kako do ugodne smučarske opreme?

Ugodna smučarska oprema

Pred vrati je smučarska sezona, vas pa je strah, da boste za opremo popolnoma izpraznili svoje žepe. Res je, da nakup smučarske opreme predstavlja kar velik finančni zalogaj, saj kot smučar za varno in brezskrbno smuko potrebujete kakovostno ter brezhibno opremo.

Tako potrebujete zelo veliko kosov različne opreme, vse od smuči, smučarskih čevljev, palic, rokavic, pa do čelade, smučarske jakne in hlač. Še bi lahko naštevali. A kljub temu ni potrebno, da nakup smučarske opreme popolnoma izsuši vašo denarnico. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj načinov, kako lahko do ustrezne opreme pridete ceneje.

Počakajte na akcije v trgovinah

To preprosto pomeni, da opreme ne kupujete pred začetkom smučarske sezone, temveč počakate na sezonske popuste, saj boste takrat lahko kupovali občutno ceneje. Po koncu sezone prodajalci zelo pogosto pripravijo različne popuste na smučarsko opremo, ki jih lahko s pridom izkoristite. Tako lahko nove smuči ali kakšen drug kos smučarske opreme dobite kar za 20 ali več odstotkov ceneje.

Smučarska oprema Extremevital.com
Kakovostna smučarska oprema po znižanih cenah je na voljo v trgovini Extremevital.com.

Poleg tega se lahko odločite tudi za nakup starejših modelov smuči in smučarskih čevljev. Tudi v tem primeru bodo cene občutno nižje. Novi modeli so namreč najdražji, se pa v tehničnih lastnostih pogosto ne razlikujejo bistveno od lanskih modelov.

Smučarsko opremo si lahko izposodite

Prav vsako večje smučišče ponuja izposojo smučarske opreme. To je odlična rešitev za vse tiste, ki se boste na smučišče odpravili enkrat ali dvakrat na sezono. V tem primeru se vam res ne izplača kupovati nove opreme, saj vas bo izposoja zagotovo prišla ceneje.

Izposoja smučarske opreme je še posebej smiselna pri otrocih, ki oblačila in obutev hitro prerastejo. Vsakoletno kupovanje nove opreme bi bilo zelo drago, zato si kakšen kos raje izposodite. Če ste starejši, pa vsekakor dobro razmislite, ali se vam na nekoliko daljši rok nakup smučarske opreme vseeno ne bi izplačal.

Pokukajte na različne smučarske sejme

Obiščete lahko smučarske sejme po celi Sloveniji in se za nakup smučarske opreme odločite kar tam. Na sejmih ljudje prodajajo tako novo kot rabljeno smučarsko opremo, ki je v večini primerov še zelo lepo ohranjena, obenem pa cenovno zelo ugodna.

Smučarski sejem
Smučarska oprema je po ugodnih cenah na voljo na smučarskih sejmih.

Smučarski sejmi so, podobno kot izposoja, idealna rešitev za nakup opreme otrok, ki vse tako zelo hitro prerastejo. Zanje v primeru, da se na smučišče ne odpravijo zelo pogosto, nakup nove opreme ni ravno smiseln.

Smučarsko opremo lahko kupite iz druge roke

To storite tako, da prek spleta ali oglasov poiščete ljudi, ki prodajajo opremo za smučanje. Le-ta je lahko rabljena ali nova, v vsakem primeru pa bo cenejša kot v primeru, da se boste po nakup odpravili v trgovino.

Prepričajte se v to, da bodo smuči, oblačila ali čevlji, ki jih boste kupili na ta način, res brezhibni ter vam bodo dobro služili. Naknadne reklamacije namreč ne bodo mogoče.

Po smučarsko opremo v Extreme Vital

Ena izmed najbolj priljubljenih trgovin v Sloveniji, ko je govora o ponudbi športne opreme, je zagotovo trgovina Extreme Vital. Pravzaprav so pod tem imenom združene štiri trgovine, in sicer v Škofji Loki, Ljubljani, Radovljici in Mariboru. Podjetje je poskrbelo tudi za odlično spletno trgovino, v kateri si lahko ogledate celoten prodajni asortiman. Na voljo je tudi smučarska oprema priznanih blagovnih znamk.

Vabimo vas, da preverite njihovo pestro ponudbo smuči vrhunskih proizvajalcev, smučarskih čevljev, palic, čelad, oblačil ter perila in ostale smučarske opreme. Ta vam je v spletni trgovini Extreme Vital na voljo po zelo konkurenčnih cenah, kot boste videli, pa je veliko izdelkov na voljo po dodatno znižanih cenah. V trgovini boste našli tudi vse za pripravo in vzdrževanje smuči.

Top