KAZALO
Domov > Tek > Kako se pripraviti na tek v dežju?

Kako se pripraviti na tek v dežju?

Tek v dežju

Včasih se zgodi, da sončne dneve zamenjajo dnevi, v katerih kar naprej pada dež. A za vse prave ljubitelje teka dež ne predstavlja prav nobene ovire. Potrebno je le vedeti, kako se ustrezno pripraviti na tek v dežju. V nadaljevanju članka vam ponujamo nekaj odličnih nasvetov.

1. Svetujemo vam tek v družbi. Poiščite si somišljenika, ki se bo z vami odpravil na tek v dežju. S tem boste odpravili prav vse morebitne pomisleke ter v teku uživali prav tako, kot če bi bilo zunaj sonce. Obenem ne boste opravili le svojega treninga, ampak med klepetom izvedeli za najnovejše čenče ter tako združili prijetno s koristnim.

2. Posezite po pravi tekaški opremi. Pri teku v dežju nikakor ne smete pozabiti na primerna oblačila ter obutev. Tako si glavo zaščitite s kapo s ščitnikom, saj bo le-ta preprečila, da bi vam dež zalival oči. Obvezen je tudi tekaški anorak, ki bo poskrbel, da bodo spodnja oblačila ostala suha. Svetujemo vam, da se oblečete po plasteh. Oblačila naj bodo odsevna in dobro vidna, tako da vas bodo dobro videli udeleženci v prometu.

3. Poskrbite za ustrezno zaščito mobitela ali prenosnega predvajalnika. Najbolje bo, da uporabite kar nepremočljivo torbico, v skrajnem primeru pa vam lahko na pomoč priskoči tudi plastična vrečka.

4. Še posebej bodite pozorni na to, kam stopate. Zavedati se morate namreč, da bodo tla v deževnem vremenu bolj spolzka, zato pazite na to, da ne boste padli ter se poškodovali.

5. Po teku si čim prej preoblecite mokra oblačila in obutev. Dobro se raztegnite in se odpravite pod vroč tuš. Oblačila pa operite ali splaknite ter jih dobro posušite. Poskrbite tudi za suho obutev – v tekaške čevlje lahko natlačite časopisni papir, ki bo nase povlekel vodo. Tako se bo obutev hitreje posušila.

Želimo vam obilo užitkov pri teku v dežju!

Top