KAZALO
Domov > Kolesarstvo > Kdo naj si omisli sobno kolo?

Kdo naj si omisli sobno kolo?

Sobno kolo

Zadnja leta sobna kolesa podirajo vse rekorde, saj so postala ena od najbolj priljubljenih fitnes naprav. Svoj lonček k temu pristavi tudi njihova razmeroma ugodna cena, da o tem, kako pozitivno vplivajo na naše zdravje, sploh ne govorimo. Krepijo namreč naše srce in ožilje, poleg tega pa poskrbijo za čvrsto telo in oblikujejo zavidljive mišice na nogah.

Prav posebej se sobno kolo izkaže v zimskem letnem času, ko je vadba na prostem bolj ali manj omejena. Sobno kolo je zato odlična alternativa vadbi na prostem. Tako ni nič čudnega, da ga danes najdemo skoraj v vsakem stanovanju.

Sobna kolesa so povsem enostavna za uporabo, zato so primerna za vse:

  • Za začetnike, ki iščejo bolj preprosto, a hkrati učinkovito vadbo.
  • Za naprednejše uporabnike, ki želijo izboljšati svojo kondicijo in ostati v top formi.
  • Za starejše ljudi, ki želijo ohraniti svojo mišično maso.
  • Za mamice, ki si želijo pridobiti vitko postavo po porodu.
  • Za aktivne športnike, ki lahko trening na sobnem kolesu izvedejo tudi v slabem vremenu.
  • Za ljudi, ki ne smejo obremenjevati gležnjev, kolkov in kolen.

Sobno kolo naj si omisli vsakdo, ki rad vadi doma

Sobno kolo je odličen pripomoček za vse tiste, ki radi vzdržujejo svojo telesno kondicijo, in sicer tudi takrat, ko zunaj dežuje ali sneži. Prav tako je primerno za vse tiste, ki se izogibajo kolesarjenju po prometnih cestah, ne marajo brezpotij, se bojijo raznih padcev in poškodb na razgibanem terenu. Poleg tega je sobno kolo namenjeno vsem praktičnim ljudem, ki neradi komplicirajo, vaditi pa želijo začeti takoj, ko imajo na razpolago čas in voljo.

Sobno kolesarjenje
Sobno kolo omogoča kolesarjenje tudi v hladnejših letnih časih.

Kolesarjenje na sobnem kolesu je povsem varno in enostavno, poleg tega pa je primerno tudi za ljudi z določenimi zdravstvenimi težavami, saj ne obremenjuje sklepov. Vadba na sobnem kolesu pomaga tudi pri izgubi kakšnega odvečnega kilograma in krepi srčno-žilni sistem.

Sobno kolo naj si omisli vsakdo, ki bi rad ostal zdrav

Z redno vadbo na sobnem kolesu boste poskrbeli za bolj zdravo srce, izboljšali boste zmogljivost svojih pljuč, oblikovali mišice na nogah ter poskrbeli za večjo moč in vzdržljivost. Poskrbeli boste tudi za nižjo vrednost slabega holesterola v krvi, odpravili stres in depresijo, nenazadnje pa izboljšali še svoje razpoloženje.

Za konec naj omenimo še podatek, da na sobnem kolesu v povprečju porabite 4-krat več kalorij kot pri navadni hoji. To pa ni kar tako, se vam ne zdi?

Top