KAZALO
Domov > Kolesarstvo > Kolo – najboljše mestno prevozno sredstvo

Kolo – najboljše mestno prevozno sredstvo

Kolo - mestno prevozno sredstvo

Živite v mestu, kjer opravljate tudi delo? Na kakšen način se vozite v službo? Po vsej verjetnosti vas je kar veliko med vami odgovorilo, da ste si v ta namen kupili mestno kolo. Sami zagotovo veste, zakaj zjutraj oziroma v času, ko odhajate na delo, najraje sedete na kolo in se z njim odpeljete do kolesarnice, ki je postavljena v bližini službe.

Vožnja s kolesom po mestu vam namreč pogosto vzame veliko manj časa, kot če bi povsem enako razdaljo prevozili z avtomobilom ali avtobusom. Znano je, da s tovrstnimi prevoznimi sredstvi v jutranjih in dnevnih kolonah lahko preživite kar nekaj časa, ki bi ga zagotovo raje preživeli koristneje. Pri tem pa vsekakor ne izgubljate samo časa, temveč tudi voljo, energijo in motivacijo za delo.

Če torej mestnega kolesa še nimate ali že predolgo sameva v kleti, ga pripeljite na plano, preverite vse potrebno in ga čim prej pričnite uporabljati.

Ostale prednosti vožnje s kolesom po mestu

Največja prednost kolesarske vožnje po mestu je torej pridobljeni čas, ki ga lahko pred delovnim časom ali drugimi podobnimi opravki raje namenite pitju kave, nakupovanju živil, obisku prijateljev in podobnem.

Mestna vožnja s kolesom vas bo zjutraj ali kadar koli čez dan primerno prebudila in vam zagotovila nekaj energije, ki jo boste vložili v dnevna opravila. Vedeli boste, da ste vsaj nekaj malega postorili tudi za svoje telo in duha.

Vožnja s kolesom po mestu pa vam seveda pomaga privarčevati tudi kar nekaj denarja. Če se to ne pozna v enem tednu, pa se zagotovo v mesecu. Še veliko bolje boste privarčevati denar občutili, če boste izračunali, koliko denarja bi namenili za bencin, če bi na kratke razdalje uporabljali avto ali drugo prevozno sredstvo, ki za svoje delovanje potrebuje bencin.

Kupiti rabljeno ali novo kolo?

Če smo vas morda spravili na realna tla in že premišljujete o nakupu mestnega kolesa, se boste slej ko prej vprašali, ali kupiti rabljeno ali novo mestno kolo.

Ko boste brskali po oglasih z rabljenimi mestnimi kolesi, boste kaj kmalu ugotovili, da cene niti niso tako nizke, kot bi morda pričakovali. Priporočamo vam, da si raje najdete primerno specializirano trgovino s kolesi, kjer vas bo pričakala bogata in pestra ponudba sodobnih koles odličnih proizvajalcev ter privlačnega izgleda.

Mestna kolesa v specializirani trgovini Extreme Vital

Če želite kupiti vrhunsko mestno kolo, vam svetujemo, da obiščete specializirano trgovino s kolesi Extreme Vital. Nakup lahko opravite v spletni trgovini ali v kateri koli izmed štirih fizičnih trgovin – v Ljubljani, Mariboru, Škofji Loki ali Radovljici. V njihovi ponudi boste našli tudi mestna kolesa svetovno priznanih proizvajalcev.

  • Mestno kolo Schwinn Cruiser Hollywood
    Mestno kolo Schwinn Cruiser Hollywood (Extremevital.com)

Med katerimi proizvajalci lahko izbirate, si pred odhodom v fizično trgovino oglejte na njihovi spletni strani. Tam boste našli še vse druge pomembne informacije in dejstva, ki jih je dobro upoštevati pri nakupovanju kolesa, s katerim se boste vozili po mestu.

Hitro boste ugotovili, da je precej mestnih koles opremljenih z nekaj prestavami. Te vam bodo najbolje koristile pri premagovanju mestnih klancev. Okvirji mestnega kolesa so lahki, a hkrati trpežni.

Specializirani prodajalci vam bodo povedali, da mestna kolesa v resnici ne potrebujejo pretiranega vzdrževanja. Poskrbeli pa bodo tudi za to, da bo vaše izbrano mestno kolo opremljeno z blatniki, prtljažniki in nastavki. Nanje boste lahko pripeli dodatno opremo, na primer košaro ali nahrbtnik.

Top