KAZALO
Domov > Športna prehrana > Prehrana za športnike v trgovini Extreme Vital

Prehrana za športnike v trgovini Extreme Vital

Prehrana za športnike

Osnovna prehrana rekreativnega športnika mora biti zdrava in uravnotežena. To pomembno vpliva na njegovo zdravje, prav tako pa tudi na izboljšanje izvedbe ter na učinke vadbe za doseganje boljših rezultatov. Če posameznik ob povečani športni dejavnosti prehrane ne prilagodi, se poveča tveganje za poškodbe ter obolevanje; to vpliva tudi na rezultate ter zadovoljstvo športnika.

V kolikor športnik z živili ne zaužije dovoljšnjih količin potrebnih hranil, je vsekakor smiselna uporaba prehranskih dopolnil. Še zlasti to velja za vse tiste športnike, ki se morajo izogibati določenim vrstam živil iz zdravstvenih in drugih razlogov. Predstavljamo vam nekaj najbolj priljubljenih prehranskih izdelkov za športnike, ki so vam dostopne v specializirani športni trgovini Extreme Vital.

Preverite ponudbo: https://www.extremevital.com/sl/running/sportna-prehrana-c-218_465.html

Energijske ploščice Science in Sport

Odlično gorivo za treninge ali tekmovanja predstavljajo energijske ploščice SiS. Te vsebujejo visoko vsebnost ogljikovih hidratov – 25 gramov na tablico. Izdelane so iz naravnih sadnih sestavin: grozdni sok, ananasov sok, marelice, banane.

Energijska ploščica SiS
Energijska ploščica Science in Sport Go – borovnica

Ploščice so zlasti koristne za uživanje med srednje intenzivnim gibanjem, pri čemer je vsako uro gibanja dobro zaužiti do pol ploščice naenkrat.

Energijski geli High5

High5 je označen kot unikaten energijski gel z dodatkom pravega sadja. Njegova tekstura bolj kot na gel spominja na sok. Ta poskrbi ta takojšnjo energijo. Je prijetnega okusa ter je izjemno primeren za posameznike, ki imajo med vzdržljivostnimi tekmami težave z želodcem.

Energijski geli High5
Energijski geli High5

Vrečka High5 vsebuje 23 gramov ogljikovih hidratov, ki v hipu zapolnijo glikogenske rezerve. Sicer pa je tovrstni gel priljubljen po vsem svetu ter velja za enega od najboljših vrst gelov za športnike.

Izotonični geli Science in Sport

Izdelek je namenjen za uživanje brez dodatnih napitkov, ki bi lahko upočasnili hitro asimilacijo ogljikovih hidratov. Posamezni gel vsebuje 20 gramov ogljikovih hidratov.

Izotonični gel Science in Sport
Izotonični gel Science in Sport Go – pomaranča

Za najboljše rezultate na vsakih 20 minut vadbe zaužijte 1 gel – 60 ml. Izdelek je sestavljen iz vode, maltodekstrina, želirnih sredstev, naravnih arom, sredstev za uravnavanje kislosti, konzervansov, sladila, natrijevega klorida ter antioksidantov.

Šumeče tablete Science in Sport

Science in Sport šumeče tablete so nizkokalorične šumeče tablete z visoko vsebnostjo elektrolitov za optimalno hidracijo med treningom ter tekmovanjem.

Šumeče tablete SiS
Šumeče tablete SiS

Uporaba tablet je preprosta; z eno tableto pripravite plastenko odličnega hidracijskega napitka. V izdelku je 20 tablet; 1 tableto zmešajte s 750 ml vode. Napitek zaužijte pred ter med vadbo, ki je krajša od 90 minut, ko ne potrebujete dodatnega vnosa energije.

Hidracijski in regeneracijski napitek Science in Sport

SiS hidracijski napitek vam zagotavlja oskrbo z energijo ter optimalno hidracijo med treningom in tekmovanjem. Vsebuje ogljikove hidrate in elektrolite. V pol litra napitka je 36 gramov ogljikovih hidratov. 2 merici praška zmešajte v pol litra vode. 1 napitek zaužijte vsako uro vadbe.

Hidracijski napitek SiS
Hidracijski napitek Science in Sport

SiS regeneracijski napitek vam omogoča hitrejše regeneriranje po napornih treningih. Z napitkom boste v telo vnesli popolno mešanico lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, proteinov, vitaminov, mineralov in elektrolitov.

Regeneracijski napitek SiS
Regeneracijski napitek SiS

Napitek poskrbi, da bodo vaše mišice učinkoviteje shranjevale potrebno energijo za vadbo. Proteini predvsem poskrbijo za obnovo mišičnih vlaken, dodani sojini proteini pa so odlični predvsem za ljudi z nizko toleranco laktoze.

Naročilo športne prehrane prek spleta

Vso vrhunsko prehrano za športnike lahko kupite v fizični ali spletni trgovini Extreme Vital. Na spletu lahko preverite, kje se nahaja najbližja fizična trgovina glede na vašo lokacijo. Če vam je ljubše nakupovanje po spletu, pa si lahko kar od doma naročite izdelke za še boljše rezultate, počutje in ne nazadnje tudi zdravje, ki vam mora med vadbo dobro služiti.

Sicer pa boste v prodajalni Extreme Vital naleteli še na vrsto drugih izdelkov ter na vrhunsko opremo ter dodatke za najrazličnejše športne dejavnosti. Pred vstopom v fizično trgovino kar doma v spletni trgovini preverite ponudbo in si zapišite, kaj vse bi potrebovali za svoje športne podvige ter izzive. Bodite pozorni tudi na morebitne akcijske ponudbe, ki so pri Extreme Vital precej pogoste.

Top