KAZALO
Domov > Športna prehrana > Športni napitki Science in Sport

Športni napitki Science in Sport

Športni napitki Science in Sport

Športni napitki so namenjeni zagotavljanju hidracije, elektrolitov in energije med telesno dejavnostjo. Po navadi vsebujejo vodo, ogljikove hidrate (predvsem glukozo), elektrolite (natrij, kalij, magnezij) ter včasih tudi beljakovine, vitamine in minerale.

Glavni namen športnih napitkov je zagotoviti hidracijo in nadomestiti elektrolite, ki se izgubijo s potenjem med fizično aktivnostjo. Prav tako lahko ogljikovi hidrati v napitku zagotavljajo dodatno energijo za vzdrževanje intenzivne vadbe.

V nadaljevanju preverite, kako na telo učinkujejo športni napitki Science in Sport, ki so na voljo v obliki hidracijskih napitkov ter šumečih tablet.

Hidracijski napitki Go Electrolyte

Med vadbo telo porablja energijo in izgublja tekočino skozi znojenje. Športni napitki z ogljikovimi hidrati, kot je Go Electrolyte, omogočajo hitro oskrbo s potrebno energijo in ogljikovimi hidrati za vzdrževanje telesne aktivnosti. Elektroliti, kot so natrij, kalij in magnezij, pa pomagajo uravnavati ravnovesje tekočin v telesu ter preprečujejo dehidracijo in izčrpanost.

Hidracijski napitek Science in Sport Go Electrolyte
Hidracijski napitek Science in Sport Go Electrolyte (1,6 kg) – Extremevital.com

Hidracijski napitek Go Electrolyte zadosti potrebam telesa po ogljikovih hidratih, saj vsebuje 36 g ogljikovih hidratov v 500 ml napitka. Veseli tudi dejstvo, da vsebuje mešanico lahko prebavljivih ter hitro dostopnih ogljikovih hidratov. V enem izdelku tako zajamete napitek z elektroliti in ogljikovimi hidrati, oskrbo z energijo ter optimalno hidracijo med treningom ali tekmo.

Šumeče tablete Go Hydro

Elektroliti so minerali, ki imajo pomembno vlogo pri delovanju telesa, zlasti pri vzdrževanju ravnotežja tekočin in delovanju mišic. Športniki med vadbo izgubijo elektrolite skozi potenje, zato je pomembno, da jih nadomeščajo, da ohranijo optimalno delovanje telesa.

Natrij, kalij in magnezij so trije osnovni elektroliti, ki so ključnega pomena za športnike, in prav vse si lahko zagotovite z uporabo šumečih tablet Go Hydro. Poleg naštetih pa te izjemne šumeče tablete ponujajo še precej vsebine, pri čemer ne izostane niti prijeten okus.

Šumeče tablete Science in Sport Go Hydro
Šumeče tablete Science in Sport Go Hydro (20 tablet) – Extremevital.com

Natrij je potreben za pravilno delovanje živčnih impulzov, uravnavanje ravnotežja tekočin in vzdrževanje ustreznega krvnega tlaka. Kalij je pomemben za pravilno delovanje mišic, vključno s srčno mišico, ter uravnavanje ravnotežja tekočin v celicah. Magnezij pa je ključnega pomena za mišično funkcijo, presnovo energije in sintezo beljakovin.

V trgovini Extreme Vital so na voljo šumeče tablete Go Hydro z okusom limone ali cole, ki v sodelovanju s kofeinom predstavlja zares optimalno kombinacijo. Velja dodati še, da gre za optimalen način hidracije telesa brez vnosa nepotrebnih kalorij.

Regeneracijski napitek Rego Rapid Recovery

Regeneracija po športni aktivnosti je ključnega pomena za športnike, saj telesu omogoča, da si opomore, obnovi in prilagodi po naporu ter doseže optimalno zmogljivost. Med intenzivno vadbo se mišice obremenijo, tkiva se poškodujejo, ravnotežje elektrolitov se poruši, energijski viri se izčrpajo in telo doživi druge spremembe.

Na vrsto pride napitek za regeneracijo! V tem primeru boste izbrali modro, če se boste odločili za regeneracijski napitek Rego Rapid Recovery blagovne znamke Science in Sport. Ustvarjen za hitrejšo regeneracijo po napornih treningih vsebuje popolno mešanico lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, proteinov, elektrolitov, vitaminov in mineralov, ki so ključni za celovito regeneracijo.

Regeneracijski napitek Science in Sport Rego Rapid Recovery
Regeneracijski napitek Science in Sport Rego Rapid Recovery – Extremevital.com

Ta športni napitek je zasnovan za športnike, ki želijo doseči vrhunske rezultate in se zavedajo pomembnosti počitka in regeneracije. Z uživanjem priporočene količine po vsakem treningu boste svojemu telesu omogočili optimalno okrevanje, kar bo prispevalo k izboljšanju vaših rezultatov. Preizkusite Rego Rapid Recovery in dosezite višji nivo svoje športne uspešnosti.

Ni vseeno, kako intenzivna je vadba

Med intenzivno vadbo se raven elektrolitov v telesu zmanjša, kar lahko privede do dehidracije, mišičnih krčev, utrujenosti in slabšega počutja. Zato je pomembno, da športniki nadomeščajo elektrolite, ohranjajo hidracijo, ravnotežje tekočin in pravilno delovanje mišic.

Poleg tega je treba opozoriti, da je ravnotežje elektrolitov odvisno od posameznika in vrste vadbe. Za nekatere športnike rekreativce, ki se ukvarjajo z zmernim telesnim naporom, lahko zadostuje pitje vode in uravnotežena prehrana. Vendar pa je pri daljših in intenzivnejših vadbenih aktivnostih, ki povzročajo večjo izgubo elektrolitov, dodaten vnos elektrolitov praktično nujen za ohranjanje optimalnega delovanja telesa.

Top