KAZALO
Domov > Tek > TOP znamke copatov za tek

TOP znamke copatov za tek

Copati za tek

Če se uvrščate v skupino strastnih tekačev, je poleg ostale obvezne opreme izjemno pomembno tudi to, v kaj ste obuti. Če pri tej priljubljeni dejavnosti ne daste veliko na obutev, ste se zagotovo že srečali s prvimi težavami, ki vas morda celo odbijajo od teka.

Če torej še nimate primernih copatov za tek ali pa smo vas morda ujeli pred ali med nakupovanjem, si najprej preberite ta prispevek. V njem vam bomo zaupali, da ima pri izbiri najboljših copat za tek pomembno vlogo predvsem proizvajalec oziroma blagovna znamka. Zakaj? Ker je ravno od nje v veliki meri odvisna kakovost, posledično pa tudi vaše ugodje in počutje med tekom.

Priljubljene blagovne znamke tekaških copatov

Ste vedeli, da so moški tekaški copati eden od najbolje prodajanih artiklov v specializiranih športnih trgovinah? Vsekakor ne zaostaja niti prodaja tekaške obutve za predstavnice nežnejšega spola. Tudi to je dokaz, kako je tek pri nas in seveda tudi marsikje drugje priljubljena športna aktivnost.

Pri nakupu takšne opreme morate torej v ospredje postaviti blagovne znamke, ki veljajo za priznane. V povezavi s tekaškimi copati lahko v ospredje postavimo naslednje blagovne znamke: Adidas Terrex, Brooks, Hoka One One, On, Salomon. Tudi specializirani prodajalci vas bodo najprej napotili do naštetih blagovnih znamk, saj vam tudi oni želijo vrhunski tek.

Zakaj Adidas Terrex?

Copati Adidas Terrex so na trgu poznani kot izjemno lahki copati za tek po razgibanem terenu. Na prodajne police postavlja veliko modelov, med katerimi je ta hip med bolj priljubljenimi Fast GTX Surround.

Adidas Terrex - Agravic Speed+
Adidas Terrex – Agravic Speed+

Zgornji del copata Fast GTX Surround je izdelan iz trpežnega materiala, ki je odporen tudi na bližnja srečanja s skalami, kamenjem, koreninami ter drugimi nevšečnostmi, ki jih lahko srečate med tekom. Copat je opremljen s posebno membrano, ki zagotavlja, da je njegova notranjost vedno suha. Podplat vsebuje grobi profil, ki je zasnovan na osnovi pnevmatik za gorsko kolesarjenje.

Zakaj Brooks?

Cilj priljubljenega proizvajalca Brooks je bil vedno tek predstaviti kot izjemno doživetje in zabavo. Ste vedeli, da je svoj prvi čevelj proizvajalec izdelal že leta 1914? Sicer pa nas vedno, znova in spet preseneča s svojimi tehnološkimi inovacijami.

Brooks Adrenaline GTS 19
Brooks – Adrenaline GTS 19

Brooks na prodajne police postavlja obutev, ki ustreza prav vsem tekaškim profilom. S patenti, kot so na primer DNA, DRB in MoGo, narekuje inovacijski tempo v razvoju vrhunskih copat za tekače.

Zakaj Hoka One One?

Copat Hoka One One je primeren za vse vrste tekačev, od amaterskih do vrhunskih atletov, ki si želijo še izboljšati svoje rezultate.

Hoka One One - Clifton 5
Hoka One One – Clifton 5

Proizvajalec je zasnoval edinstveno zmogljivo geometrijo srednjega dela podplata. Odlikuje ga večji volumen, mehkejša gostota in večja odbojnost pene v primerjavi s standardnimi tekaškimi čevlji. Tekačem to v veliki meri zagotavlja poživljajoč in stabilnejši tek.

Zakaj On?

On tekaški copati so nastali pod okriljem švicarskih mojstrov izdelovanja tovrstne opreme. Njihovi tekaški copati se odlikujejo po majhni teži ter posebnem sistemu blaženja. To tekačem omogoča hiter in lažji tek brez bolečin.

On - Cloud X
On – Cloud X

Med vsemi modeli je med bolj priljubljenimi model CLOUD. Gre za najlažji, popolnoma blaženi tekaški copat. Tehta le 200 gramov. Mnogi tekači pravijo, da so z omenjeno tekaško obutvijo hitrejši in da je čas njihove regeneracije občutno krajši.

Zakaj Salomon?

Med popularnejše modele copatov za tek proizvajalca Salomon sodi Trailster. Tovrstni tekaški čevlji vam vlivajo zagon in pogum, ne glede na to, s kakšno podlago se med tekom soočate. Čevlji so zaznamovani z udobjem, zaščito in odličnim oprijemom na vsakem koraku.

Salomon - Trailster
Salomon – Trailster

Model je znan po posebni sestavi podplata, ki daje dober oprijem tudi na mokri in spolzki podlagi. Sama oblika podplata pa v veliki meri prepreči nabiranje blata in umazanije.

Mesto nakupa TOP znamk copatov za tek

Ker smo vas ravnokar najverjetneje navdušili za vsaj eno blagovno znamko copatov za tek, se sprašujete, kje se nahajajo izdelki proizvajalcev. Vas zanima, na katerem mestu prodajajo tekaško obutev vseh na kratko predstavljenih znamk?

V priznani trgovini Extreme Vital, ki jo lahko poiščete tudi na spletu. V njej boste našli tako moško kot tudi žensko obutev vseh omenjenih proizvajalcev. Svetujemo vam, da obiščete katero izmed njihovih fizičnih specializiranih trgovin, kjer vam bodo strokovno podkovani prodajalci pomagali izbrati za vas najprimernejši par tekaške obutve.

Top