KAZALO
Domov > Smučanje > Zakaj izbrati smuči Elan?

Zakaj izbrati smuči Elan?

Smuči Elan

Elan je velik ponos zimskih športov, ponaša se z izjemno bogato in dolgo zgodovino v mojstrskem izdelovanju smučarske opreme. O izvrstni kakovosti tovrstne znamke ne pričata samo tradicija in številne nagrade, temveč tudi na stotine smučarjev, ki vsako sezono prisegajo na Elanove smučke.

Smuči Elan pa so namenjene tako vrhunskim kot tudi popolnim začetnikom. Za to seveda poskrbijo najrazličnejše linije tovrstne opreme za smučanje. Elanova ekipa pred vsako sezono postreže z najpreprostejšim načinom izbire najprimernejših smuči. S pomočjo izjemno pregledne ter enostavne ilustracije lahko na podlagi svojega stila smučanja brskate po linijah, ki dobro ustrezajo vašim potrebam.

Elan ima rešitev za vse ravni, stile in cilje smučanja

Pri pregledovanju smuči Elan lahko hitro pridemo do spoznanja, da svetovno priznani proizvajalec smučarske opreme ponuja vrhunske rešitve za vse ravni, stile ter cilje smučanja. Linija Element je na primer odlična izbira za vse, ki si želijo med aktivnostjo po belih strminah omogočiti največjo mero ravnotežja in nadzora pri spustu. Tovrstne Elanove smuči so namreč opremljene s tehnologijo Groove. Ta smučarjem pomaga najti povsem uravnotežen položaj, kar pa zagotavlja stabilnejšo, lažjo ter bolj samozavestno vožnjo.

Moške smuči Elan Amphibio 16 Ti Fusion X
Moške smuči Elan Amphibio 16 Ti Fusion X – Extremevital.com

Če pri smučanju potrebujete visoko vsestranskost in podporo, je za vas dobrodošla Elanova linija Amphibio, kjer so smuči opremljene s 4D tehnologijo. Ta uporabniku omogoča nadzor oprijema robnika – za še večji nadzor na različnih terenih ter pri vseh doseženih hitrostih. Smuči se odlično odrežejo tudi pri zavojih, saj so lahkotne in preproste za uporabo. Tovrstna linija Elanovih smuči je torej izvrstna izbira, in to ne glede na slog smučanja ter razmere na progi.

Linije Precision, Ibex in Ripstick

Nekateri smučarji si želijo predvsem doseči visoke hitrosti. Tudi zanje je Elan dobro poskrbel, saj na prodajne police postavlja linijo smuči Precision. Linija je opremljena s tehnologijo Arrow, ki zagotavlja popoln nadzor in takojšen vstop v zavoj, prav tako tudi moč ter energijo in nadzorovan agresivni izhod iz zavoja.

Če pa se med smučanjem najraje vzpenjate po gori in zato potrebujete veliko moči in zmogljivosti, je dobra izbira linija Ibex. Ta je posebej namenjena smučarjem, ki ne cenijo samo izvrstnega spusta, temveč tudi stabilen vzpon, predvsem na terenu, kjer ni na voljo sedežnic.

Ženske smuči Elan Ripstick Tour 88
Ženske smuči Elan Ripstick Tour 88 – Extremevital.com

Za vse ljubitelje smučarskih izzivov in najzahtevnejših pogojev pa je na voljo Elanova linija Ripstick. Namenjena je torej najzahtevnejšim terenom in za vse snežne razmere. Tovrstne smuči Elan so zasnovane na TNT tehnologiji. Ta ponuja veliko mero lahkotnosti, izvrstno odzivnost in neverjetno okretnost. Smuči so opremljene s posebnimi vložki, ki učinkovito poskrbijo za precejšnjo zmanjšanje teže vibracije. Prav tako uporabnikom omogočajo dobro ravnotežje za mirno smučanje na vseh možnih terenih.

Smuči tudi za najmlajše nadobudneže

Seveda pri Elanu že tradicionalno poskrbijo tudi za najmlajše smučarje. Na voljo je na primer kategorija Kids. V primerjavi z drugimi otroškimi smučmi se tovrstne razlikujejo predvsem po posebni U-flex konstrukciji. Ta je kar za 25 % bolj upogljiva. S tem se omogoči lahkotno zavijanje in kar se da preprosto učenje.

Otroške smuči Elan RC ACE JR
Otroške smuči Elan RC ACE JR – Extremevital.com

Še več: U-flex smuči so na trgu ocenjene kot najmehkejše otroške smuči. Namenjene pa so predvsem tistim malčkom, ki si želijo dovolj hitrega ter učinkovitega učenja smučarskih prvin.

Odzivnost in izjemen dizajn: Black Edition

Občudovanja vredna je zagotovo tudi Elanova linija Black Edition. Smuči so namenjene zlasti tistim, ki na belih strminah iščejo izvrstno odzivnost ter so naklonjeni osupljivemu dizajnu. Na razpolago so v linijah Delight, Ripstick in Amphibio. Odlikujejo se po minimalističnem slogu v črni barvi in vizualni dovršenosti.

Moške smuči Elan Ripstick 106 Black Edition
Moške smuči Elan Ripstick 106 Black Edition – Extremevital.com

Pred nakupom smuči Elan za vaše potrebe in želje si je vsekakor najbolje zagotoviti kar osebni nasvet. To še posebej velja za vse smučarje začetnike. Zato se za dodatne podrobnosti in svetovanje obrnite na strokovne prodajalce v specializirani trgovini s smučarsko opremo, ki vam bodo pri nakupu z veseljem pomagali.

Top