KAZALO
Domov > Kolesarstvo > 5 prednosti električnega kolesa

5 prednosti električnega kolesa

Prednosti električnega kolesa

Čeprav so prva električna kolesa luč uzrla že več kot stoletje nazaj, se je njihov pravi prodor na trg začel šele pred nekaj leti. Seveda pa je prvo električno kolo izgledalo povsem drugače kot danes. Imelo je zelo potratne elektromotorje, ogromne baterije in kratek domet.

Marsikdo med vami morda meni, da je električno kolo velika potuha. Ko vam bomo zaupali nekaj glavnih prednosti njegove uporabe, pa se zna zgodititi, da boste svoje mnenje o e-kolesih spremenili. V nadaljevanju vam torej predstavljamo 5 prednosti električnih koles.

1. Uravnavanje stopnje moči in prilagajanje stila vožnje

Pri e-kolesu vam električni motor pomaga pri vožnji, kar pa še ne pomeni, da kolo vozi samo. S pomočjo računalniškega sistema si lahko uravnavate stopnjo moči in prilagajate stil vožnje. V praksi to pomeni, da z manjšo močjo elektromotorja vozite po ravnini in z večjo po klancu.

2. V kolesarske izlete si boste lahko povrnili užitek

Če ste do zdaj s klasičnim kolesom prevozili le nekaj več kot 10, 20 ali 30 kilometrov, vam električno kolo omogoča, da z njim prevozite tudi večje ture, lahko celo daljše od 100 kilometrov.

Na ta način si boste z e-kolesom, predvsem zaradi enostavnejše vožnje v klanec, v kolesarske izlete zagotovo povrnili užitek. Odkrili boste veliko novih, skritih kotičkov narave, hkrati pa boste veliko naredili tudi zase in svoje telo.

3. Električno kolo ne zahteva večje moči v nogah

Raziskave kažejo, da se za nakup električnega kolesa vse pogosteje odločajo tudi starejše osebe. Zaradi izgube moči v nogah namreč nekateri starejši ljudje ne zmorejo več voziti kolesa. Za električno kolo pa je značilno, da ne potrebujete večje moči v nogah, saj lahko večino napora opravi elektromotor. Sicer pa je e-kolo namenjeno vsem starostnim skupinam.

4. Za razgibavanje po poškodbi

Električno kolo se lahko uporablja za razgibavanje po določenih poškodbah. Z njim si lahko hitreje in na enostaven način povrnete moči. Rabo električnega kolesa vam bo priporočal tudi zdravnik.

5. Ena polnitev kolesa omogoča do 170 km vožnje

Ste vedeli, da lahko z eno polnitvijo kakovostnega e-kolesa lahko dosežete od 80 do 170 kilometrov? Končni doseg je v največji meri odvisen od modela in moči baterije, hkrati pa na to vpliva še masa kolesarja, temperature v ozračju in pnevmatike. Baterija se sicer najhitreje prazni pri vožnji po zahtevnejših klancih navkreber.

Če vas je zamikal nakup e-kolesa, vam lahko pri izbiri ustreznega v veliki meri pomaga naš vodič za nakup električnega kolesa. V njem boste izvedeli tudi to, da se je bolje odločiti za nekoliko dražje e-kolo in si s tem zagotoviti kakovostno prevozno sredstvo, ki vam bo odlično ter dolgo časa služilo. Za pomoč pri nakupu se obrnite tudi na prodajalca v specializirani trgovini s kolesi.

Top