KAZALO
Domov > Športna prehrana > Energijske ploščice Science in Sport

Energijske ploščice Science in Sport

Energijske ploščice Science in Sport

Vsak športnik ali rekreativec se zaveda pomena energije, ki jo mora zagotoviti svojemu telesu, da to lahko prenese vse obremenitve tekom treninga. V luči tega pazi na prehrano in poskrbi, da v telo vnese vsa potrebna hranila, vitamine in minerale.

Je pa dejstvo, da vsega s hrano vendarle ne moremo doseči, zato je še kako pomembno, da imamo med napori pri sebi ustrezno hitro pomoč. Energijske ploščice, kakršne najdemo v spletni trgovini Extremevital, so v zadnjem času izjemno priljubljene, saj ne zahtevajo veliko prostora za hranjenje, so okusne in v trenutku zagotovijo potrebno energijo.

1. Energijske ploščice Go Energy Bar

Se ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali drugo vrsto rekreacije oziroma športa? Potem se zagotovo zavedate, kako pomembno je svoje telo ohranjati v ravnovesju z dovolj energije, ki jo potrebuje za vse napore, ki ste jih pripravili zanj.

Energijske ploščice Science in Sport: Go Energy Bar
Energijske ploščice Science in Sport: Go Energy Bar – Extremevital.com

Energijske ploščice Go Energy Bar bodo idealen vir energije za vaše telo med športnimi aktivnostmi, saj se lahko pohvalijo z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov (kar 25 g na tablico). Okusna tablica je izdelana iz sadnih sestavin in je v veliko pomoč pri daljših tekih in kolesarjenju ter je lahko prebavljiva.

2. Energijske ploščice Go Bake

Energijska ploščica Go Bake je pravzaprav presenetljivo okusen kolač, ki športniku v telo dostavi kar 30 g ogljikovih hidratov in 10 g fruktoze. Zagotovo prava mala »polnilnica« telesnih baterij, ki se med treningom pošteno izpraznijo.

Energijske ploščice Science in Sport: Go Bake
Energijske ploščice Science in Sport: Go Bake – Extremevital.com

Ko se že zdi, da boste počasi upehali, se posladkate z okusnim Go Bake (jagoda ali tiramisu) ter nadaljujete s treningom. Mehko polnjen kolač vam bo dal tudi občutek sitosti, omogoča pa tudi zelo učinkovito absorpcijo.

Energija vedno pri roki: tudi z energijskimi geli

Energijske ploščice so v veliko pomoč vsem profesionalnim športnikom in rekreativcem. Z njimi si namreč zagotovijo zalogo energije ne glede na to, kje se nahajajo in s katero obliko vadbe se ukvarjajo. Ob omenjenih ploščicah pa so seveda na voljo tudi nekateri drugi izdelki, ki so enako pomembni za popolno ravnovesje energije v telesu športnika.

Med njimi definitivno velja omeniti izotonične gele Go Isotonic Gel SIS. Znani so po tem, da so prvi tovrsten izdelek na svetu, ki zaradi lažje prebavljivosti hitro zagotovi ogljikove hidrate tam, kjer jih športnik najbolj potrebuje. Ker jih uživamo samostojno brez drugih napitkov, pride do hitre asimilacije ogljikovih hidratov. Na voljo so v različnih sadnih okusih, pa tudi z okusom Cole.

Izotonični energijski geli Science In Sport
Izotonični energijski geli Science In Sport: Go Isotonic Gel – Extremevital.com

Velja izpostaviti še SiS GO Caffeine Gel, ki poleg 21,5 g ogljikovih hidratov vsebuje še 75 mg kofeina. Namen tega energijskega gela je podoben kot pri pitju kave. Kofein namreč poskrbi za precej boljše fizične in psihične zmogljivosti.

Vsak športnik potrebuje pomoč

Tisti, ki se ukvarjate s športom, dobro veste, da imajo naša telesa svoje omejitve in da je v določenem trenutku enostavno treba ustaviti svoje aktivnosti. Z nekaj malega pomoči energijskih ploščic in podobnih izdelkov se vzdržljivost poveča, čas treninga pa podaljša.

S tem se poskrbi tudi za hitrejši napredek, pri čemer ne gre zanemariti še regeneracije. Telo po večjem naporu potrebuje svoj čas, da se regenerira in pripravi na naslednji trening. A čas ni vse, kar telesu lahko namenimo. Pomagamo mu lahko tudi z različnimi napitki in drugimi izdelki za hitrejšo regeneracijo.

Top