KAZALO
Domov > Tek > Kam med tekom pospraviti telefon, ključe ipd.?

Kam med tekom pospraviti telefon, ključe ipd.?

Tekaška torbica za shranjevanje stvari

Tek naj bi bil namenjen rekreaciji in popolni sprostitvi, kar načeloma pomeni odklop od vseh dejavnosti, službe in skrbi. Rekreacija dejansko deluje in že po prvih nekaj korakih zaznamo sproščujoče čiščenje nakopičenega stresa. Prav zato pravi tekači brez teka ne zmorejo več, saj vedo, kaj prinaša.

Poleg duševnega miru seveda še skrb za zdravje in telesno kondicijo. Kljub vsem prednostim in omenjenemu odklopu pa vendarle morda na pot ne želimo ali ne moremo brez mobilnega telefona, ključev od stanovanja, robcev in morda nekaj tekočine. Kam z vsemi temi rečmi?

Dobrodošel obisk športne trgovine

Na srečo se proizvajalci športne opreme še kako dobro zavedajo vseh tegob tekačev in drugih športnikov, ki se soočajo z različnimi potrebami. V ta namen so razvili kopico pripomočkov, ki tekačem omogočajo shranjevanje nepogrešljivih reči.

Na voljo so tako različne torbice, pasovi in tudi nahrbtniki. Vsa dodatna oprema je zasnovana na način, da tekača pri nošenju kar najmanj moti. Pri izbiri je pomembno tudi, ali ste tekač na krajše ali daljše proge. Ne veste, kam bi s tekaškimi palicami po končanem teku? Tudi zanje obstaja rešitev.

Pas za tek Under Armour Flex Speedpocket

Ena izmed idealnih rešitev za tekače, ki želijo imeti pri sebi vedno vsaj osnovne reči, je pas za tek. Prav pas Under Armour Flex Speedpocket je eden tistih pripomočkov za tekače, ki omogoča nošenje med tekom, ne da bi vas pri tem oviral.

Tekaški pas Under Armour Flex Speedpocket
Tekaški pas Under Armour Flex Speedpocket – Extremevital.com

Izdelan iz elastičnega materiala se prilagaja vsaki obliki telesa. Seveda je pomembna informacija, da je pas nepremočljiv, kar pomeni, da v primeru dežja voda ne bo segla do vašega mobilnika, ki bo varno shranjen na način, ki onemogoča poskakovanje med tekom.

Tekaška torbica Salomon Sensibelt

Še ena izmed bolj zanimivih rešitev za tekače, ki želijo na poti nekaj prostora za shranjevanje, je tekaška torbica Salomon Sensibelt. Tudi ta je pozicionirana okoli pasu, ima pa prav poseben patent za shranjevanje bidona z vodo. Ta je v torbici lociran pod kotom 45 stopinj, kar omogoča lažje rokovanje neposredno med tekom.

Tekaška torbica Salomon Sensibelt
Tekaška torbica Salomon Sensibelt – Extremevital.com

V torbici je dovolj prostora za telefon, ključe, kakšen energijski gel ali tablico. Tudi v primeru dežja bodo vaše reči na varnem, poseben 3D mrežast material pa bo poskrbel za kvalitetno zračenje in hitrejše sušenje v vseh primerih.

Tekaški nahrbtniki za zahtevnejše tekače

Če sodite med dolgoprogaše in potrebujete na poti več prostora za shranjevanje, bo dobra izbira tekaški nahrbtnik. Ta je sicer nekoliko manj udoben kot pas ali torbica, omogoča pa precej več funkcij. Če za tek na kratke razdalje velja, da voda na poti niti ni tako zelo nujna, pa tisti, ki tečejo več kilometrov, vodo seveda potrebujejo.

Tekaški nahrbtnik Osprey Duro 6
Tekaški nahrbtnik Osprey Duro 6 – Extremevital.com

Tekaški nahrbtniki omogočajo dovolj prostora za več bidonov s tekočino, tisti bolj napredni pa celo meh, v katerega se voda natoči. Odločitev o tem, kaj boste izbrali, je na vaši strani, vsekakor pa se posvetujte še s prodajalcem na prodajnem mestu, ki vam bo glede na vaše želje in potrebe znal ustrezno svetovati.

Tečete s palicami?

V zadnjem času je vse bolj priljubljen tudi tek s tekaškimi palicami. Te so posebej prilagojene in izdelane za tek, kar pomeni, da so lahke in zložljive. Kljub temu pa bi jih morda radi na trenutke pospravili. Denimo med hojo ali pa na poti do lokacije za tek.

V ta namen so na voljo pasovi za tekaške palice. Omenjen pas omogoča nemoteče prenašanje palic v trenutkih, ko niso v uporabi. Pred štartom, med odmorom, ko je proga denimo prezahtevna za njihovo uporabo, ali pa po končanem teku na poti domov.

Naj bo tek en sam užitek!

Top