KAZALO
Domov > Smučanje > Nakup snowboard opreme za otroka: kaj potrebuje?

Nakup snowboard opreme za otroka: kaj potrebuje?

Snowboard oprema za otroka

Deskanje na snegu je odlična priložnost, da otroci razvijajo svoje spretnosti in uživajo v zimskih radostih. Pomembno je, da se starši pred pričetkom sezone prepričate, da je vaš otrok opremljen z ustrezno snowboard opremo. Ta ni namenjena zgolj varnosti, ampak omogoča, da otroci svoje prve metre na smučišču naredijo z veseljem in udobno.

Pri nakupu snowboard opreme za otroka je ključnega pomena, da starši razumete, kateri kosi opreme so nujni za otrokovo zaščito in udobje na snegu. Otroška snowboard oprema se razlikuje od odrasle, ne samo po velikosti, ampak tudi po posebnih značilnostih, ki so prilagojene otroškim potrebam.

Snowboard deska in vezi

Pri izbiri snowboarda in vezi za otroka je treba upoštevati nekaj pomembnih faktorjev, ki zagotavljajo varnost in optimalno izkušnjo na snegu. Ustrezna velikost snowboarda bo prvi korak do otrokovega napredka in udobja na snegu. Prevelik ali premajhen snowboard lahko oteži učenje in povzroči izgubo nadzora. Načeloma velja, da mora deska otroku segati nekam med prsmi in brado. Dejstvo pa je, da je velikost deske odvisna od otrokovega predznanja, višine in teže.

Otroški snowboard in vezi K2 Lil Kat
Otroški snowboard in vezi K2 Lil Kat – Extremevital.com

Krajši snowboard bo dobra izbira za deskarja začetnika ali otroka, ki je pri svoji starosti nekoliko lažji od povprečja. Daljše deske pa so primernejše za nekoliko bolj agresivne deskarje in takšne z nekaj več kilogrami od povprečja. Pri izbiri dolžine ne glejte skozi prizmo financ in dejstva, da bo daljši snowboard zdržal več sezon. V prvi vrsti vas morata zanimati otrokova varnost in udobje.

Otroški snowboard in vezi K2 Vandal
Otroški snowboard in vezi K2 Vandal – Extremevital.com

Začetniki pogosto stopajo na mehkejše snowboarde, saj ti omogočajo lažje obračanje in učenje osnovnih tehnik. Pozorneje preučite tudi profil (rocker ali camber), saj vpliva na stabilnost in odzivnost. Pri vezeh bodite pozorni na njihovo prileganje. Preverite, da so prilagojene velikosti otroških čevljev in snowboarda, lahko pa izberete tudi nastavljive vezi, ki so še posebej praktične, saj jih lahko prilagajate glede na otrokovo rast.

Čevlji za deskanje na snegu

Otroški snowboard čevlji morajo nuditi dovolj prostora za noge, obenem pa ne smejo biti preveliki, saj bi to lahko povzročalo izgubo nadzora na snegu. Svetujemo, da skrbno izmerite otrokovo nogo in sledite smernicam proizvajalca za izbiro pravilne velikosti.

Otroški snowboard čevlji Deeluxe Rough Diamond (2024)
Otroški snowboard čevlji Deeluxe Rough Diamond (2024) – Extremevital.com

Otroci potrebujejo čevlje, ki so enostavni za obuvanje in snemanje. Veliko otroških snowboard čevljev uporablja BOA sistem, ki omogoča hitro in enostavno prilagajanje zategovanja s pritiskom na gumb. Poleg tega je pomembno, da so snowboard čevlji udobni in omogočajo dobro oporo gležnju, saj otroci pogosto preživijo veliko časa na snegu in potrebujejo udobno obutev za svoje snežne dogodivščine.

Snowboard čelada in očala

Pri nakupu čelade in očal za deskanje na snegu imejte v mislih, da je najbolje kupovati v kompletu. Očala in čelada se morata na otrokovi glavi in obrazu v popolnosti ujemati, da ne prihaja do motečega tiščanja ali neskladnosti, ki bi vodila v slabšo preglednost in povzročala neugodje.

Otroška snowboard čelada Smith Glide JR in očala Smith Rascal (2024)
Otroška snowboard čelada Smith Glide JR in očala Smith Rascal (2024) – Extremevital.com

V športni trgovini Extreme Vital je denimo na voljo komplet čelade Smith Glide in očal Smith Rascal, ki zagotavlja optimalno prileganje s sistemom Dual Fit System. Čelada varuje otrokovo glavo, a jo hkrati ohranja toplo, naloga očal pa je poleg zaščite pred vremenskimi razmerami tudi zaščita obraza ob morebitnem padcu.

Oblačila za deskanje na snegu

Pri izbiri snowboard oblačil za otroka imejte v mislih, da morajo ohranjati toploto in suho kožo med zimskimi radostmi. Vodoodporna in zračna jakna bo odlična izbira, saj bo otroka ščitila pred vlago, snegom in mrazom, hkrati pa omogočala dobro zračnost med gibanjem. Prilagodljiva kapuca in zatesnjene manšete so dodatni bonus za boljše tesnjenje pred vdorom snega.

Otroški smučarski komplet Picture: bunda Edytor in hlače Time (2024)
Otroški smučarski komplet Picture: bunda Edytor in hlače Time (2024) – Extremevital.com

Tudi hlače morajo biti tople, vodoodporne in udobne. Preverite, da so dovolj široke za gibanje in da se lahko prilagajajo otrokovim plastem oblačil. Poleg tega so termo hlače odličen dodatek za dodatno toploto v hladnejših dneh. Pomembno je tudi aktivno perilo, ki učinkovito odvaja vlago. Ne pozabite na nepremočljive rokavice, kapo in šal, da boste zaokrožili celotno zimsko opremo za svojega mladega deskarja.

Top