KAZALO
Domov > Tek > Tekaška obutev New Balance – vsestranska, trpežna in udobna

Tekaška obutev New Balance – vsestranska, trpežna in udobna

Tekaška obutev New Balance

Ameriška blagovna znamka športne obutve New Balance se je rodila leta 1906, ko je angleški izumitelj William J. Riley želel izdelati kakovostno obutev za vse tiste, ki so na nogah po ves dan. Posebno pozornost je že tedaj namenil tako kakovostni opori stopal kot udobju, nad čemer so bili hitro navdušeni tudi vsi športniki.

Uspešna zgodba blagovne znamke se je nadaljevala vse do leta 1960, ko je bila zasnovana prva tekaška obutev z valovitim podplatom in tudi prvi par tekaški copatov, ki je bil izdelan v različnih širinah. Največji uspeh v kategoriji tekaških čevljev pa je dosegla z modelom 320, ki je leta 1972 osvojil celo prvo mesto na testu tekaških copat priznane tekaške revije Runner’s World Magazine.

Danes je tekaška obutev New Balance ena redkih, ki vam ponuja tekaške copate v različnih širinah, poleg tega pa vam ponujajo različne tehnologije in inovacije, zaradi katerih je udobje toliko večje. Kakovost blagovne znamke pa so poleg tekačev prepoznali tudi ostali športniki, zato je blagovna znamka New Balance danes priljubljena tudi med košarkarji, nogometaši in igralci baseballa, ne smemo pa niti mimo kategorije casual, torej mimo čevljev za prosti čas.

All-round tekaška obutev New Balance

Če iščete vsestranske tekaške copate z visoko mero udobja in dovršenega dizajna, potem je all-round tekaška obutev New Balance za vas vsekakor odlična izbira. Z njimi se boste počutili, kot da bi bili rojeni za tek. Navdušila vas bo z lahkotnostjo, zaradi katere copatov na svojih nogah praktično ne boste opazili.

Tekaški copati New Balance 880v9
Tekaški copati New Balance 880v9 – Extremevital.com

Za to kategorijo tekaških čevljev je značilen lahek, udoben in izjemno zračen mrežast zgornji del. Ta na eni strani preprečuje prekomerno znojenje, na drugi strani pa optimalno prileganje vsem oblikam stopala. Zaradi izjemno trpežne gume na podplatu boste s tekaškimi copati New Balance lahko pretekli veliko število kilometrov.

Vmesni podplat tekaških copat New Balance je izdelan po principu Encap, ki pomeni posebno EVA peno z gumijastimi vstavki. Ta nudi primerno blaženje in zato učinkovito blaži vse vibracije, z dodatno pomočjo pene REVlite pa ponuja tudi lahko in prijetno oblazinjenje. Zato boste z all-round tekaško obutvijo deležni popolnega udobja na vseh vrstah terena, ne glede na to, ali tečete po asfaltu, pesku ali brezpotjih.

Če iščete vrhunski dizajn in udobje, so vam na voljo tudi premium modeli z najnovejšim podplatom Fresh Foam X. Ta je izdelan iz enega samega kosa pene in prinaša še večjo mehkobo in energičen odziv.

Tekaški copati New Balance Rubix
Tekaški copati New Balance Rubix – Extremevital.com

All-round tekaška obutev New Balance pa se odlikuje tudi po svoji izjemni odzivnosti. K temu pripomore FullCell vmesni del podplata, zaradi katerega boste izboljšali svojo tekaško tehniko in z lahkoto postavljali nove osebne rekorde.

Najpomembneje pa je, da bodo all-round tekaški copati New Balance zadovoljili najrazličnejšim željam in potrebam tekačev. V ponudbi Extreme Vital bo zagotovo vsak tekač našel nekaj zase, ne glede na to, ali se uvrščate med pronatorje ali nevtralne tekače. Na voljo so vam modeli, primerni tako za rekreativne tekače kot tudi za vse tiste, ki stremite k izboljšanju svojih osebnih rekordov.

Trail tekaška obutev New Balance

Za vse ljubitelje brezpotij in zahtevnejših terenov vam je na voljo visoko kakovostna trail tekaška obutev New Balance. Z njo bo premagovanje višinskih metrov, skal in korenin veliko lažje, udobnejše in brezskrbnejše.

Trail tekaška obutev se odlikuje po izjemni uravnoteženosti med vzdržljivimi in lahkimi materiali, ki zagotavljajo trpežnost tekaških copat in maksimalno prileganje stopalom.

Tekaški copati New Balance King of the Mountain
Tekaški copati New Balance King of the Mountain – Extremevital.com

Že omenjena pena REVlite poskrbi za primerno oblazinjene in maksimalno blaženje na zahtevnem terenu. Zmes gum z agresivnimi in poglobljenimi čepi pa ponuja odličen oprijem v vseh pogojih in na različnih podlagah. S trail tekaškimi copati New Balance bo vaš korak stabilnejši, varnejši in lahkotnejši v vseh razmerah.

K temu pripomore tudi poseben podplat Vibram® MegaGrip, ki ima zgornji del prevlečen s posebnim sintetičnim slojem, ki ščiti stopala tudi pred umazanijo in vodo, hkrati pa zagotavlja večjo zračnost. Zaradi tega boste s trail tekaškimi čevlji New Balance občutili maksimalno udobje tudi v slabem vremenu in na zahtevnem blatnem terenu.

K varnemu tekaškemu koraku pripomore posebna zaščita za predel prstov, ki nudi optimalno zaščito pred udarci kamenja, vej in korenin, zato je strah pred različnimi poškodbami in udarci popolnoma odveč. Nekateri modeli vam ponujajo tudi zaščitni sloj v podplatu, ki poskrbi za odziven tek tudi na skalnatem terenu z veliko kamenja ali koreninami.

Tekaški copati New Balance Fresh Foam Hierro V5 GTX
Tekaški copati New Balance Fresh Foam Hierro V5 GTX – Extremevital.com

Med izbranimi modeli pa so vam na voljo tudi takšni, ki imajo Gore-Tex® membrano. Ta poskrbi za odlično zaščito pred vdorom vode, zaradi nje pa se vam ni potrebno odreči svojim tekaškim podvigom tudi v zimskem času. Membrana bo vaša stopal maksimalno zaščitila in poskrbela, da bodo ostala suha in topla.

Če si želite kakovostne in trpežne tekaške obutve, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne tekače, obiščite spletno prodajalno Extreme Vital. V pestri ponudbi so vam na voljo vsestranski tekaški copati blagovne znamke New Balance, ki so primerni za vse vrste terenov in vas bodo navdušili s svojo prilagodljivostjo in udobjem. Zaradi njih bo vaš tekaški korak zagotovo lahkotnejši.

Top