KAZALO
Domov > Smučanje > TOP 5 modelov snowboard čevljev za leto 2021

TOP 5 modelov snowboard čevljev za leto 2021

Snowboard čevlji 2021

Dober par snowboard čevljev je eden od najpomembnejših delov opreme za deskanje na snegu, zato je potrebno biti pri izbiri še posebej pozoren. Tehnologija zasnove je do danes zelo napredovala, zato vam ponujajo različne lastnosti, ki močno vplivajo na udobje in pozitivno uporabniško izkušnjo.

Bogata kolekcija moških, ženskih in otroških snowboard čevljev je na voljo v trgovini Extreme Vital. Snowboard čevlje lahko pomerite v Ljubljani, Škofji Loki, Radovljici in Mariboru, prav tako pa si lahko celotno ponudbo ogledate tudi v njihovi spletni trgovini.

1. Snowboard čevlji K2 Ender (moški)

Če ste ljubitelj all-mountain in freestyle sloga, potem so snowboard čevlji K2 Ender za vas najboljša izbira. Z njimi boste deležni popolnega udobja pri premagovanju velikih razdalj, k čemur prispeva kakovosten Vibram® V4 podplat in Intuition® Pro Foam notranji čevelj, ki se popolnoma prilagodi vaši nogi.

Moški snowboard čevlji K2 Ender
Moški snowboard čevlji K2 Ender – Extremevital.com

Za preprosto zavezovanje vezalk poskrbi patentiran sistem zavezovanja BOA Mobility Conda™, zaradi katerega bo na eni strani vaše stopalo dovolj stabilno, na drugi strani pa boste imeli med vožnjo še vedno optimalen občutek gibljivosti.

Kombinacija različnih materialov in Endo™ 2.0 konstrukcija pripomoreta k temu, da je čevelj lažji in tanjši, svojo trdoto pa ohranja še vrsto let.

2. Snowboard čevlji Burton Mint (ženski)

Ne glede na to, ali ste začetnica ali pa že izkušena snowboarderka, se boste na snowboard čevlje Burton Mint hitro privadile in kmalu bo to postal vaš najljubši model. V njem vam bo vedno prijetno toplo in udobno, zaradi česar boste v svojem deskarskem znanju hitreje napredovale.

Ženski snowboard čevlji Burton Mint
Ženski snowboard čevlji Burton Mint – Extremevital.com

Gre za izjemno lahek snowboard čevelj, ki je optimalno prilagojen anatomiji ženskega stopala. Za udobje poskrbi Imprint™ 1 notranji čevelj, ki se popolnoma prilagodi vašemu stopalu, in Total Comfort konstrukcija, zaradi katere postanejo neprijetni otiščanci preteklost.

Navdušeni pa boste tudi nad preprostim in hitrim Speed Zone™ sistemom zavezovanja, zaradi katerega boste imele občutek večje stabilnosti in s tem boljše kontrole na snegu.

3. Snowboard čevlji Burton Driver X (moški)

Vsem ljubiteljem najbolj strmih in zahtevnih terenov bodo snowboard čevlji Burton Driver X hitro prirasli k srcu. Gre za vrhunski model snowboard čevljev, ki v sebi združujejo grobo in trpežno zunanjost, hkrati pa izjemno udobje. K temu pripomore že 4. generacija notranjega čevlja Imprint™ 3X in opremljenost s tehnologijo Dryride Heat Cycle, ki omogoča zadrževanje toplote v čevlju in odvajanje vlage, zato se bodo vaša stopala v njih redkokdaj znojila.

Moški snowboard čevlji Burton Driver X
Moški snowboard čevlji Burton Driver X – Extremevital.com

Model Driver X odlikuje Vibram® EcoStep™ podplat, ki zagotavlja vrhunski oprijem na snowboardu kot tudi na snegu, poseben sistem opore gležnja Tuff Cuff pa poskrbi za dodatno stabilnost stopala. Nič ni presenetljivega, da veljajo snowboard čevlji Burton Driver X za najbolj agresivne, odzivne in zanesljive snowboard čevlje na tržišču, ki pa so tudi vsestransko uporabni.

4. Snowboard čevlji Salomon Ivy Boa (ženski)

Snowboard čevlji Salomon Ivy Boa so s posebno Fit to Ride konstrukcijo in Ortholite C2 vložkom iz spominske pene prilagojeni ženski anatomiji stopala, zato boste predstavnice nežnejšega spola z njimi občutile maksimalno udobje, popolno prileganje in učinkovito zaščito pred mrazom.

Ženski snowboard čevlji Salomon Ivy Boa
Ženski snowboard čevlji Salomon Ivy Boa – Extremevital.com

Poseben vložek Heel Grip iz hrapavega materiala, nosilec za držanje pete STR8JKT in Boa® sistem zavezovanje poskrbijo za optimalen oprijem pete in da bo stopalo vedno na svojem mestu. To so čevlji s srednjo trdoto, ki so še vedno dovolj fleksibilni, da bodo z njim zadovoljne tako začetnice kot naprednejše borderke.

5. Otroški snowboard čevlji Deeluxe Junior

Za vse najmlajše nadobudneže na snegu odlično poskrbijo otroški snowboard čevlji Deeluxe Junior, ki nudijo maksimalno udobje in dovolj trpežnosti, da jih bodo vaši najmlajši člani v družini lahko dolgo časa uporabljali.

Otroški snowboard čevlji Deeluxe Junior
Otroški snowboard čevlji Deeluxe Junior – Extremevital.com

Zaradi svoje mehkobe so Deeluxe Junior primerni za začetnike, poseben sistem Dupont® Surlyn Highback, D-Lug podplat in Boa sistem zavezovanja pa zagotavljajo dovolj opore stopalom, da je ta model odličen za vse malčke.

Za dodaten nasvet se obrnite na prodajalca

Nobene potrebe ni, da za kakovostne snowboard čevlje zapravite vse svoje prihranke, ampak je zagotovo pomembneje to, da izberete takšen model, ki se popolnoma zlije z vašo nogo. Kako to storite, si lahko preberete v članku, kjer vam je na voljo nekaj odličnih nasvetov, kako izbrati prave snowboard čevlje.

Če tudi po tem ne boste vedeli, kako se lotiti nakupa snowboard čevljev, se je za nasvet najbolje obrniti na specializirano športno trgovino. Tam vam bodo izkušeni strokovnjaki ustrezno svetovali glede na vaše deskarsko znanje, potrebe in želje, nikakor pa ne smete snowboard čevljev pred nakupom pozabiti preizkusiti, saj jih boste imeli obute tudi po več ur dnevno.

Top