KAZALO
Domov > Tek > Vložki Sidas za tekaške čevlje: za popolno oporo stopalom

Vložki Sidas za tekaške čevlje: za popolno oporo stopalom

Vložki Sidas za tekaške čevlje

Če se pri teku srečujete z bolečinami v petah, stopalih, kolenih ali spodnjem delu hrbta, je skrajni čas, da razmislite o kakovostnih vložkih za tekaške čevlje. Ti bodo poskrbeli za enakomerno obremenitev mišičnih skupin in s tem lahkoten tek, sproščenost in manjšo utrujenost.

Današnji tempo, moda in sodoben način življenja so razlog za marsikatero težavo in manjšo deformacijo stopal. Med njimi je zagotovo prekomerna pronacija, kar pomeni zvračanje stopala navznoter, ki je posledica premajhne podpore stopalnega loka. Ljudje smo si s tega vidika zelo različni, saj imamo nekateri nekoliko višji stopalni lok, drugi pa nizkega.

Najboljši preventivni ali pa kurativni ukrep je v tem primeru izbira primernih tekaških copat ali kakovostnih vložkov, s pomočjo katerih je noga postavljena v nevtralni položaj. S tem se razbremeni povečan pritisk na posameznih delih stopal in se porazdeli po njihovi celotni površini.

Vložki Sidas so izdelani posebej za tekače in predstavljajo učinkovito oporo različno visokim stopalnim lokom. Zato lahko izbirate med vložki v treh različnih barvah, ki zagotavljajo tri različne stopnje opore:

  • modri (nizek stopalni lok),
  • zeleni (srednji stopalni lok),
  • rumeni (visok stopalni lok).

Sidas vložki 3Feet Run Protect HIGH

Tekaški vložki Sidas 3Feet Run Protect HIGH imajo anatomsko obliko in so na voljo v rumeni barvi. Njihov sredinski del je visok 34 mm in se maksimalno prilagodijo vsem stopalom z visokim stopalnim lokom. S tem poskrbijo, da so vaša stopala med tekom dobro podprta in zaščitena, hkrati pa vam zagotavljajo najboljše udobje na vsakem tekaškem koraku.

Sidas vložki 3Feet Run Protect HIGH
Sidas vložki 3Feet Run Protect HIGH – Extremevital.com

Vložki imajo ogromno kakovostnih tehničnih lastnosti, zaradi katerih je njihova uporaba priporočljiva. Na svojem petnem delu je poseben gel, ki zagotavlja izjemno absorpcijo vseh pritiskov med tekom, poseben del na sprednjem delu stopala pa je izdelan iz EVA gume in poskrbi za učinkovitejši tek.

Nekoliko okrepljen srednji del vložka EVA poskrbi za enakomerno porazdelitev pritiskov po celotni površini stopal in večjo stabilnost tekaškega koraka. Na ta način bo vaš tek zagotovo bolj nadzorovan in samozavestnejši.

Sidas vložki 3Feet Run Protect MID

Sredinski del tekaških vložkov Sidas 3Feet Run Protect MID je visok 31 mm in nudi optimalno oporo srednjemu stopalnemu loku. Tekaške vložke boste prepoznali po zeleni barvi, njihova anatomska oblika in sredinski del vložka EVA pa poskrbi, da so vaša stopala med tekom dobro podprta in zaščitena.

Sidas vložki 3Feet Run Protect MID
Sidas vložki 3Feet Run Protect MID – Extremevital.com

Sidas tekaški vložki so zasnovani tako, da imajo na petnem delu poseben gel, ki poskrbi za absorpcijo vseh vibracij in vam zagotavljajo najboljše udobje na vsakem tekaškem koraku. Večjo učinkovitost teka omogoča sprednji del, ki med tekom poskrbi za optimalen prenos energije.

Sidas vložki 3Feet Run Protect LOW

Nizkemu stopalnemu loku nudijo maksimalno oporo tekaški vložki Sidas 3Feet Run Protect LOW, ki so vam na voljo v modri barvi. Ponašajo se z identičnimi lastnostmi kot že omenjena modela MID in HIGH, le da je višina stopalnega loka v tem primeru manjša, in sicer 28 mm.

Sidas vložki 3Feet Run Protect LOW
Sidas vložki 3Feet Run Protect LOW – Extremevital.com

Tudi s temi tekaškimi vložki z manjšo oporo boste deležni kontroliranega in stabilnega teka z optimalnim prenosom energije, tveganje za poškodbe pa bo bistveno manjše. Če imate nizek stopalni lok in med tekom občutite bolečine, je vsekakor smiselno, da preizkusite vložke za tekaške čevlje Sidas.

S tekaškimi vložki Sidas do popolnega udobja pri teku

Vložki Sidas so za vaše tekaške čevlje odlična izbira. Zasnovani so za vse tekače, ki iščete visoko udobje na vsakem tekaškem koraku in želite zmanjšati število poškodb pri teku. Poleg tega, da stopalnemu loku nudijo različno stopnjo opore, so vam na voljo v različnih velikostih, zato so primerni za različne velikosti tekaških čevljev.

Za dodatno udobje poskrbi perforiran sprednji del, ki preprečuje potenje in poskrbi za ustrezno zračenje stopal med tekom. Odlikuje jih tudi enostavno vzdrževanje, zaradi česar vam bodo dolgo služili pri vaših tekaških podvigih.

Top