KAZALO
Domov > Tek > Zakaj izbrati tekaške čevlje Newton Running?

Zakaj izbrati tekaške čevlje Newton Running?

Tekaški čevlji Newton Running

Izbira pravih tekaških čevljev zagotovo ni enostavna naloga. Za tekača je namreč zelo pomembno udobje, saj na nogah preživi veliko časa. Dobro izbrani tekaški čevlji so zato izrednega pomena, saj se pri teku na nogah pojavljajo težke obremenitve. Če ima tekač obute slabo izbrane čevlje, se pogosto sooča z bolečinami, prav tako lahko napačna izbira vodi do poškodbe.

Po ustrezno tekaško obutev se morate odpraviti v specializirano trgovino, kjer vam bodo izkušeni prodajalci znali svetovati in pomagati pri izbiri. Ker vam bodo najverjetneje v finalni izbor ponudili tudi tekaške čevlje Newton Running, vam bomo zaupali, zakaj izbrati čevlje omenjenega proizvajalca in kje jih še pred nakupom lahko najprej preizkusite.

Inovativna tehnologija priznane blagovne znamke

Med številnimi priznanimi blagovnimi znamkami, ki na prodajne police specializiranih trgovin s tekaško obutvijo postavljajo le najbolj kakovostne izdelke, je tudi znamka Newton Running. Njihova obutev se ponaša s posebno inovativno tehnologijo, nad katero so navdušeni tudi najbolj zahtevni in uspešni tekači. Tehnologija Action-Reaction na primer omogoča podplat čevlja, s katerim tekač občuti visoko odzivnost blaženja, ki odlično ščiti stopalo in obenem skrbi za nižjo porabo energije med tekom.

Newton Running Men's Distance S 8
Newton Running Men’s Distance S 8

Tekaški čevlji Newton Running so posebni tudi zato, ker ponujajo večjo višinsko razliko med peto in sprednjim delom stopala. Stopalo tekača je zato malce višje od tal, njegovo telo pa je postavljeno v položaj, ki ga spodbuja k hitrejšemu teku.

Na pregibu podplata so omogočene raztegljive ojačitve, ki tekaču zagotavljajo naravno upogibanje čevljev. Izboljšana je tudi učinkovitost odriva. V podplat je nameščena biomehanična plošča, ki tekaču omogoča, da lahko še bolje občuti podlago in se še bolj učinkovito odrine z večjo stabilnostjo. Razširjen medialen most na podplatu pa je primeren za tekače s pronacijo stopala, ki potrebujejo nekoliko širši podplat za več stabilnosti med tekom.

Newton Running Kismet II

Tekaški čevlji Newton Running Kismet II na trgu predstavljajo drugo različico copat Kismet, ki so bili posebej oblikovani za tekače, ki stopala med tekom zvračajo navznoter. Copati ponujajo visoko stabilnost in zelo udoben občutek med tekom. Tehnologija Action-Reaction spodbuja k še hitrejšemu in daljšemu teku. Petdelna platforma na podplatu spodbuja k razvijanju tehnike teka po prstih in nudi odzivno blaženje vibracij.

Newton Running Kismet II
Newton Running Kismet II

Dodatna ojačitev podplata poskrbi za izjemno stabilen korak ter preprečuje, da bi se stopala zvračala navznoter. V podplatu iz vrhunske pene se nahaja tudi kombinacija biomehanične plošče in raztegljivih ojačitev na pregibu stopala. To tekaču zagotavlja še večjo stabilnost, naravno upogibanje čevlja in izboljšanje učinkovitosti na vsakem koraku.

Stopala med tekom ostajajo suha in sveža zaradi zračnega mrežastega materiala, ki s premišljenimi ojačitvami odlično objame tekačevo stopalo. Model Newton Running Kismet II tako omogoča udoben in prijeten tek, na kar opozarjajo tudi mnogi vrhunski športniki, ki so zvesti uporabniki čevljev svetovno priznanega proizvajalca.

Preizkusite tekaške čevlje Newton Running

Če smo vas s predstavitvijo tekaških čevljev Newton Running navdušili, je čas, da obutev preizkusite. To lahko storite v eni izmed poslovalnic specializirane trgovine Extreme Vital.

Svetujemo vam, da na spletni strani omenjenega ponudnika preverite naslove fizičnih poslovalnic, da boste ugotovili, katera izmed njih vam je najbolj pri roki. Vrhunske tekaške čevlje Newton Running sicer lahko preizkusite v Škofji Loki, Ljubljani, Radovljici in Mariboru.

Preverite tudi 5 vprašanj, ki si jih morate zastaviti pred nakupom tekaške obutve.

Top