KAZALO
Domov > Prosti čas > 6 razlogov za nakup veslaške naprave

6 razlogov za nakup veslaške naprave

Nakup veslaške naprave

Veslaška naprava je odličen pripomoček za hujšanje, oblikovanje telesa ter povečanje mišične mase in vzdržljivosti. Na njej lahko vadite več glavnih mišičnih skupin in razvijate tako zgornji kot spodnji del telesa. Najpomembneje pa je, da z uporabo veslaške naprave poskrbite, da se vaše srce in pljuča dobro razgibajo in predihajo, saj gre za intenzivno aerobno vadbo.

Oglejte si šest prednosti uporabe veslaške naprave in se prepričajte, da je vse bolj priljubljen element domačega fitnesa eden najboljših načinov za aktivno telesno vadbo.

1. Učinkovita aerobna vadba

Ne glede na vašo starost je fitnes vadba kombinacija, ki vključuje kardio in aerobno vadbo, zato pomembno prispeva k splošnemu zdravju. Prednosti redne aerobne vadbe so zmanjšanje telesne teže, večja vzdržljivost in močnejši imunski sistem. Endorfini, ki se sproščajo med vadbo, lahko pomagajo izboljšati tudi vaše razpoloženje in kakovost spanca.

Veslaška naprava je učinkovit način za povečanje srčnega utripa in vnosa kisika za učinkovito kardio vadbo, saj zahteva uporabo številnih večjih mišičnih skupin. Z nastavljivim uporom na večini veslaških naprav lahko zlahka dosežete ciljni srčni utrip in ga upočasnite do stopnje mirovanja.

2. Izguba kilogramov

Redna vadba z veslaško napravo pomaga pri hitrejšem kurjenju kalorij, krepitvi mišic in povečanju energije. Pri vadbi na veslaškem trenažerju v povprečju pokurimo kar 600 kalorij na uro. To je bolj učinkovito kot pri številnih drugih napravah za domačo telovadbo na trgu.

Vadba na veslaškem trenažerju
Vadba na veslaškem trenažerju je odlična za odpravo odvečnih kilogramov.

Na stacionarnem kolesu brez vključevanja rok bi morali voziti približno 78 minut, da bi izenačili 60-minutno vadbo na veslaški napravi. V kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano je dosledna uporaba veslaškega trenažerja odličen način, ki vam bo pomagal doseči vaše cilje.

3. Vadba zgornjega dela telesa

Kot ste morda pričakovali, veslaški trenažerji omogočajo odlično vadbo zgornjega dela telesa. Na veslaški napravi se krepijo ramenske mišice, mišice v zgornjem in spodnjem delu hrbta. Prednosti močnejšega hrbta in ramen so izboljšana drža in zmanjšanje bolečin v hrbtu.

Poleg hrbta z veslaško napravo dobro razgibate tudi bicepse, prsne mišice in trebušne mišice, kar pomaga razviti močnejše jedro telesa. Ker morate vesla močno držati, boste razvili tudi močnejše roke in zapestja, kar je velik plus za vse, ki uživajo v dejavnostih, kot sta plezanje in joga.

4. Vadba spodnjega dela telesa

Ena bistvenih prednosti veslaških naprav je vadba spodnjega dela telesa. Glavne aktivne mišice nog pri veslanju se nahajajo v zgornjem sprednjem delu stegen, vendar pa se pri tovrstni vadbi ogrevajo tudi meča in zadnjica.

Močne noge in zadnjica vam bodo pomagali, da boste videti čudovito, sicer pa vadba spodnjega dela telesa še hitreje kuri kalorije. Poleg izboljšane mišične moči in oblikovanja postave je vadba na napravi za veslanje odličen način za ohranjanje gibljivosti in ravnotežja.

5. Enostavna uporaba za vsakogar

Če šele začenjate svojo pot k boljši telesni kondiciji, se vam bo zaradi labirinta zapletenih naprav za vadbo v telovadnici morda zavrtelo v glavi. Ne skrbite, vadbe na veslaški napravi se je razmeroma preprosto naučiti in je idealna za vse starosti in sposobnosti.

Pomembno je, da pri vadbi z veslaško napravo izvajate pravilno tehniko veslanja. S tem boste povečali učinkovitost vadbe in zmanjšali možnost poškodb. Stopala morajo biti tako varno pritrjena v stremenih, pri čemer morajo biti goleni blizu kota 90 stopinj s tlemi. Najbolje je, da je hrbet raven, jedro telesa vključeno in da veslate s tekočimi, gladkimi gibi.

6. Cenovno dostopno

Medtem ko za vrhunsko napravo za veslanje sicer lahko zapravite kar precej denarja, zlahka najdete tudi veliko osnovnih naprav za veslanje po bolj prijazni ceni. Da bi prihranili denar, vam ni treba žrtvovati kakovosti veslaške naprave, saj so dandanes po ugodni ceni na voljo številni modeli z mnogimi funkcijami.

Če imate dostop do veslaške naprave v telovadnici, je to še večja prednost, če pa je veslanje vaša glavna oblika vadbe, si je veslaško napravo priporočljivo omisliti tudi doma.

Top