KAZALO
Domov > Kolesarstvo > Poganjalec Woom – verjetno najboljša izbira

Poganjalec Woom – verjetno najboljša izbira

Poganjalec Woom

Svoboda in igrivost sta za vašega otroka izjemnega pomena. Če mu želite omogočiti vsaj kanček obojega, mu kupite poganjalčka. Z njim bo otrok tudi učinkovito usvajal različne veščine, še posebej ravnovesje in koordinacijo, ter se odlično pripravil na vožnjo s pravim kolesom. In kdaj je najustreznejši čas za nakup poganjalca?

Poganjalec je namenjen vsem otrokom, starim med 18 mesecev in 7 let. Lahko torej trdimo, da enotnega odgovora ni. Starši lahko najbolje presodijo, ali je njihov malček že primeren za poganjanje tega prevoznega sredstva. A pred uporabo poganjalca mora otrok dobro hoditi, prav tako mora biti dovolj visok, da z nogami lahko doseže tla.

Pomembno je, da je poganjalec za vašega otroka primerno velik in nastavljiv, ker otroci na sploh zelo hitro rastejo. Takšna otroška prevozna sredstva so vam na voljo v prav vsaki prodajalni s kolesi. Izbirate lahko med številnimi blagovnimi znamkami, modeli in različicami. Predstavili vam bomo poganjalec Woom, ki je verjetno najboljša izbira na trgu v tem hipu.

Poganjalec je namenjen otrokom starosti od 1,5 do 3,5 let

Woom je postal asociacija na vrsto zabave, ki otroka na zabaven, učinkovit in varen način uvaja v svet kolesarstva. Poganjalec Woom ima izjemno pomembno nalogo – otroka naučiti krmiljenja, lovljenja ravnotežja in ustavljanja. Četudi je vaš otrok šele dobro shodil, je prevozno sredstvo svetovno uveljavljene blagovne znamke izjemno dobrodošlo. Poganjalček je namenjen namreč otrokom v starosti od 1,5 do 3,5 let.

Otroški poganjalec Woom 1
Otroški poganjalec Woom 1 [12″] – Extremevital.com
Poganjalec Woom je narejen iz lahkega aluminijastega okvirja. Takšen material tudi najmlajšim uporabnikom omogoča preprosto in varno uporabo, saj je prevozno sredstvo zares izjemno lahko. Za lažje obvladanje poganjalca poskrbi tudi majhna ter nastavljiva ročka za zadnjo zavoro, zadnja zavora, odstranljiv omejevalec gibanja krmila, napihljive gume za odličen oprijem in blaženje na vseh vrstah terena, široko krmilo, podprta osnovna štanga za olajšanje vstopa ter izstopa, zaobljeni vijaki, zaščite iz gume in ergonomsko zasnovane ročke za male ročice.

Sicer pa je Woom poganjalec najverjetneje najmanjši otroški poganjalec, ki ga lahko kupite na trgu. Sedež se lahko spusti zelo nizko. Otrok na poganjalčku sedi popolnoma zravnano, težišče je torej postavljeno zelo nizko. To pripomore k stabilnosti tudi pri večjih hitrostih.

Prikupno zasnovan sedež

Čeprav vsak del poganjalca pomembno vpliva na potek vožnje, ima sedež še posebej pomembno vlogo. Sedež na poganjalcu Woom je že na prvi pogled izjemno prikupen. Je v obliki črke U ali sedla ali pa banane. Odlično poskrbi za to, da otrokova zadnjica vedno ostane na njem.

Poganjalec Woom - ergonomsko oblikovan sedež
Poganjalec Woom ima ergonomsko oblikovan sedež.

Poganjalček Woom torej pozornost pridobi že zaradi vseh drobnih detajlov, ki jih pri drugih vrstah poganjalcev ni opaziti. Tako pogosto že zaradi svoje prikupnosti postane glavni kandidat za nakup ter standard za primerjanje z drugimi.

Odstranljiva varnostna gumica za preprečevanje zasuka krmila

Starši se pogosto zaljubijo v široko balanco poganjalčka Woom. V širino meri kar 43 centimetrov. Obračanje krmila je zato še toliko enostavneje. In kar je najpomembneje: na spodnji strani krmila je odstranljiva varnostna gumica. Ta učinkovito preprečuje, da bi se krmilo zasukalo. Ročke pa so proti koncu precej odebeljene. To zmanjša možnost zdrsa rok.

Tudi zavorne ročke so nastavljive ter prijetne. Ročka se lahko približa krmilu – s preprostim vrtenjem vijaka.

Okvir in gume poganjalčka

Omenili smo že, da je okvir poganjalčka Woom izdelan iz aluminija, zato je izjemno kakovostno zvarjen in tudi lahek. Napihljiva kolesa na poganjalcu zgledajo prav frajersko. V primerjavi z drugimi vrstami poganjalcev so pnevmatike Woom poganjalčka enako učinkovite tudi na zahtevnejših terenih. Otrok bo tako lahko užival celo na makadamu in gozdnih poteh, še posebej hiter pa bo na asfaltiranih površinah.

Nakup in cena poganjalčka Woom

Omenili smo, da so poganjalci na voljo v vseh specializiranih prodajalnah s kolesi. Poganjalec Woom vam je na voljo samo v nekaterih. Dobite ga na primer v spletni ali fizični športni trgovini Extreme Vital, ki velja za eno od najbolj priljubljenih prodajaln s kolesi pri nas. Če ste za vrhunsko prevozno sredstvo, ki bo vašega malčka odlično pripravilo na vožnjo s pravim kolesom, pripravljeni odšteti nekaj evrov več, vas vabimo k nakupu poganjalca Woom.

Pri nakupu prvovrstnega poganjalčka pa upoštevajte nasvete strokovno podkovanih prodajalcev, ki vam bodo zagotovo zaupali kaj novega in izjemno koristnega. Če ne drugega, pa na primer, kako morate za vrhunsko zasnovan poganjalec poskrbeti v primeru vzdrževanja.

Top