KAZALO
Domov > Športna prehrana > Energijski geli Science In Sport

Energijski geli Science In Sport

Energijski geli Science In Sport

Energijski geli so postali priljubljeni predvsem med športniki in rekreativci, ki želijo povečati zaloge energije med treningom ali na tekmi. Vsebujejo hitro prebavljive ogljikove hidrate, ki telesu omogočajo hitro dostopno in dolgotrajno energijo. Njihova priročna embalaža omogoča enostavno uporabo kar med vadbo, saj jih je mogoče enostavno odpreti in zaužiti brez prekinitve aktivnosti.

Med vadbo telo hitro izčrpa ogljikove hidrate, ki so glavni vir energije za mišice. S pomočjo energijskih gelov športniki nadomestijo izgubljeno energijo, ohranijo stabilno raven glukoze v krvi in tako vzdržujejo visoko zmogljivost in vzdržljivost med celotno telesno aktivnostjo. Koristni so predvsem pri športih z visoko intenzivnostjo in vzdržljivostnimi dejavnostmi, kot so kolesarjenje, tek, triatlon in drugi športi, kjer je za doseganje optimalnih rezultatov potrebno dolgotrajno vzdrževanje energije.

V nadaljevanju spoznajte energijske gele svetovno priznane blagovne znamke Science In Sport.

Izotonični gel: Go Isotonic Gel

Športniki in rekreativci vse raje posegajo po energijskih gelih, saj je njihov učinek takojšen in ga ni moč spregledati. V zadnjem času pa je priljubljenost tovrstnih izdelkov še nekoliko bolj narasla. Eden od razlogov ja zagotovo povezan tudi s tem, da so postali lažje prebavljivi.

Izotonični geli: Go Isotonic Gel Science In Sport
Izotonični geli: Go Isotonic Gel (30x 60 ml) Science In Sport – Extremevital.com

Če je še pred časom veljalo, da je ob zaužitju energijskega gela potrebno zaužiti nekaj vode, pa je z novimi izdelki, kot je Go Isotonic Gel, to le še zgodovina. Izdelek namreč že vsebuje dovolj vode, da potrebe po dodatni tekočini ni več. Gre za pomemben podatek, saj vsa dodatna zaužita tekočina upočasnjuje hitro asimilacijo ogljikovih hidratov.

Izdelek je na voljo posamezno v zavojčku (60 ml), ki je zelo priročen in lahko gel iz njega zaužijemo kar med vadbo, ali pa v paketu (30x 60 ml). Razveseljuje tudi dejstvo, da so geli na voljo v različnih okusih in so tako zelo okusen dodatek energije med samo vadbo.

Energijski gel z dodanim kofeinom: Go Caffeine Gel

Energijski gel s kofeinom se bistveno razlikuje od običajnih energijskih gelov. Kofein je stimulans, ki vpliva na živčni sistem in lahko izboljša telesno zmogljivost ter zmanjša občutek utrujenosti. To ga postavlja med priljubljene izbire športnikov, ki želijo izboljšati svoje rezultate in vzdržljivost med intenzivno vadbo. Najpomembnejša razlika med energijskimi geli s kofeinom in običajnimi energijskimi geli je vsebnost kofeina.

Energijski geli z dodanim kofeinom: Go Caffeine Gel Science in Sport
Energijski geli s kofeinom: Go Caffeine Gel (60 ml) Science in Sport – Extremevital.com

Običajni energijski geli vsebujejo osnovne sestavine, kot so ogljikovi hidrati za hitro dostavo energijo in nekatere dodatne hranilne snovi za podporo vzdržljivosti. Na drugi strani pa energijski geli s kofeinom vsebujejo tudi določeno količino kofeina, ki lahko doseže od 30 do 100 mg na odmerek. Go Caffeine Gel vsebuje kar 75 mg kofeina na pakiranje.

Omenjen izdelek vsebuje še lahko prebavljive ogljikove hidrate in dovolj tekočine, da vam ob zaužitja gela ni potrebno dodatno piti vode. Na ta način bo vaše telo hitreje prišlo do energije, kofein pa bo poskrbel za fizično in psihično zmogljivost. Energijski gel Go Caffeine Gel je na voljo v dveh okusih: jagoda in cola.

Extreme Vital: bogata ponudba energijskih gelov

Pestro paleto energijskih gelov, pijač in drugih prehranskih dopolnil za profesionalne športnike in rekreativce najdete v spletni trgovini Extreme Vital. Pozornost v tem delu velja usmeriti na znamko Science In Sport, ki slovi kot izjemno kakovostna in preverjena znamka tovrstnih izdelkov.

V ponudbi boste poleg gelov za več energije našli tudi regeneracijske in hidracijske napitke. Skratka vse, kar pravi športnik ali rekreativec potrebuje na svoji poti do uspeha.

Preberite tudi:

Top