KAZALO
Domov > Kolesarstvo > Kdaj se odločiti za nakup električnega kolesa?

Kdaj se odločiti za nakup električnega kolesa?

Nakup električnega kolesa

V zadnjih letih se je električno kolo izkazalo za izjemno inovativno, zanimivo ter vsestransko vrsto prevoznega sredstva. Nad njim se navdušuje veliko ljudi, saj je vožnja z njim nadvse udobna, lažja pa tudi ekološka. Ne uporablja se ga le za rekreacijo, temveč je odlično tudi za prevažanje v službo ali šolo. V tem primeru ne potrebujete veliko kondicije, ker si pomagate z električnim pogonom.

V nadaljevanju boste spoznali, kdaj je pravi čas za nakup električnega kolesa.

1. Ko si želite kar najudobnejše vožnje

Kolo na elektriko lahko odlično poskrbi za prijetno rekreacijo ali za najudobnejši prevoz od ene do druge točke. Potiskanje pedal močno olajša električni pogon. Z njim lahko zelo preprosto premagujete še tako strme klance, med vožnjo pa se ne utrudite prav dosti.

Moško električno gorsko kolo Scott Ransom eRIDE 920
Moško gorsko e-kolo Scott Ransom eRIDE 920 – Extremevital.com

Zaradi omenjenega je takšna oblika prevoznega sredstva zlasti dobrodošla za starejše ter za vse osebe z različnimi zdravstvenimi problemi. Torej za takšne, ki se v nobenem primeru ne smejo preveč fizično naprezati. Na sploh pa je več kot odlična izbira za vse, ki si med kolesarjenjem želijo imeti kar se da veliko udobja.

2. Ko želite v ospredju imeti stabilno in varno vožnjo

Med daleč najpogostejše vzroke za padce in druge nesreče med kolesarjenjem sodi utrujenost. Nadzor nad kolesom se precej poslabša, ko je kolesar utrujen. Posledično se slabša tudi odzivni čas na najrazličnejše ovire – tako na cesti kot na drugih podlagah.

Elektromotor pri električnem kolesu bistveno olajša premagovanje klancev in daljših razdalj na ravnini. Med vožnjo smo zato precej manj utrujeni kot sicer. To pa pomeni, da bolj pazimo, imamo večji nadzor, spremlja nas večja varnost.

3. Ko si želite namesto avta uporabljati kolo

Čeprav so poti daljše, vam električno kolo zagotavlja mnogo lažje premagovanje razdalj. Kolesarjenje je prijetno, zahteva manj truda, ni vam treba skrbeti, da bi na cilj prišli utrujeni ter preznojeni.

Žensko električno gorsko kolo Scott Contessa Active eRide 930
Žensko gorsko e-kolo Scott Contessa Active eRide 930 – Extremevital.com

Električno kolo zato lahko brez težav uporabljate za prevažanje v službo ali v šolo – namesto avtomobila ali javnega prevoza. S tem poskrbite ne samo za svoje telo in zdravje, temveč veliko dobrega naredite tudi za okolje.

4. Ko si želite s kolesom voziti hitreje

V primerjavi z običajnim kolesom vam električno kolo oziroma električni pogon omogoča precej hitrejšo vožnjo. To pomeni, da lahko bistveno prej pridete na cilj. Hitreje prevozite daljše razdalje, za pot v službo porabite manj časa.

Kolo na elektriko je zlasti dobra izbira za prevažanje po mestu. Mimo kolone čakajočih avtov se lahko z njim peljete nemoteno. Uporabniki avtomobilov bodo na cilj po vsej verjetnosti prišli kasneje kot vi.

5. Ko želite pridobiti na kondiciji

Ne glede na to, katero vrsto kolesa izberete za prevažanje naokoli, ste z izbiro ne samo prijazni do sebe, temveč tudi do okolja. Seveda z uporabo učinkovito poskrbite za boljšo fizično pripravljenost, za več kondicije pa tudi za odlično rekreacijo. Prav tako precej več časa preživite na svežem zraku.

Moško električno kolo Scott Sub Cross eRIDE 10 Men
Moško treking e-kolo Scott Sub Cross eRIDE 10 Men – Extremevital.com

Električno kolo je dobra izbira, če v tem hipu fizično niste najbolje pripravljeni. Z njim se boste ravno tako lahko nadvse udobno rekreirali, obenem pa pridobili kar nekaj kondicije.

6. Ko si med kolesarjenjem želite čistega užitka

Med najpomembnejše razloge, zakaj pravzaprav kupiti električno kolo, sodi dejstvo, da je vožnja z njim čisti užitek. Za to v največji meri poskrbi električni pogon. Med aktivnostjo vam ni treba poganjati na način, kot bi to počeli s klasično vrsto kolesa. Torej v rekreacijo za iste rezultate vložite veliko manj moči oziroma truda.

Pri premagovanju daljše kilometrine boste z uporabo električnega kolesa zares uživali. Velika verjetnost je, da boste aktivnost še bolj vzljubili in na kolo sedli še pogosteje kot v preteklosti.

Top