KAZALO
Domov > Kolesarstvo > Verjetno najboljša trgovina s kolesi v Sloveniji

Verjetno najboljša trgovina s kolesi v Sloveniji

Trgovina s kolesi

Vsi zavzeti kolesarji in kolesarke še kako dobro vedo, da je s kolesi potrebno vestno in pazljivo ravnati – podobno kot z vsakim športnim rekvizitom, če mu želimo dolgo in kvalitetno življenje.

V nadaljevanju bomo predstavili eno najbolj založenih trgovin s kolesi v Sloveniji, Extreme Vital, ki v svojih poslovalnicah po Sloveniji ponuja pestro izbiro koles, rezervnih in dodatnih delov zanje ter široko ponudbo kolesarske opreme in oblačil. Skratka vse, kar kot kolesar sploh lahko potrebujete.

Extreme Vital se predstavi

Že skoraj 20 let podjetje s svojimi trgovinami pridno raste in pridobiva zaupanje športnikov, rekreativcev ter vseh, ki svoj prosti čas radi namenijo kakšni športni aktivnosti, da si z njo sprostijo telo in duha.

Trgovine Extreme Vital trenutno najdete v štirih poslovalnicah po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Radovljici, Škofji Loki in Mariboru. Za tiste, ki so vam omenjeni kraji še vedno nekoliko predaleč, pa je priporočen obisk spletne trgovine, kjer ima kolesarska trgovina Extreme Vital predstavljeno svojo celotno ponudbo.

Vse za kolesarje in kolesarke

Športno trgovino Extreme Vital v sam vrh najboljših športnih trgovin s kolesarsko opremo uvršča izjemno bogata ponudba koles in kolesarske opreme, kot so številna in raznovrstna kolesa (električna, cestna, gorska, mestna, treking, gravel, ciklokros, BMX itd.) in kolesarski pripomočki, ki so pogosto v akciji: razne komponente koles, oprema za kolo, števci in merilci utripa.

Kolesarska trgovina Extreme Vital - Ljubljana
Kolesarska trgovina Extreme Vital – Ljubljana

V trgovini lahko opravite tudi servis svojega kolesa, obenem pa vas ob neodločenosti čaka prijazno svetovanje. Strokovno podkovani zaposleni vam bodo namreč svetovali tako pri servisu in vzdrževanju kolesa kot tudi pri optimalni izbiri pravega kolesa ali kolesarske opreme za vas.

Hit 21. stoletja: električna kolesa

Vsak je na cesti gotovo že nemalokrat opazil izredno hitre kolesarje in kolesarke. Slaba vest ob pogledu nanje je tu odveč, saj so tako hitri le profesionalni kolesarji, te pa na prometnih mestnih cestah le poredko srečamo. Skoraj gotovo so mimo vas odvihrali kolesarji na električnem kolesu, ki je postal prava svetovna senzacija, saj nudi udobno in hitro vožnjo, poleg tega pa se na njem še naužijemo svežega zraku, uživamo ob pogledu na krasno naravo in na cilju nismo izmučeni. Priročno, kajne?

Mnenje mnogih je, da so električna kolesa sredstvo potuhe, a imajo kljub temu veliko prednosti, saj se nad njimi navdušujejo mestni, gorski in cestni kolesarji, ki v svojem natrpanem urniku nimajo toliko časa, kakor si ga za kolesarjenje želijo. Poleg tega je električno kolo praktična rešitev za tiste, ki se pri vožnji v šolo ali v služno nočejo gnesti na natrpani troli, peš pa je njihov cilj vseeno predaleč.

Največja opora in najbolj pametni izum je električno kolo za tiste, ki jim zdravje ne dopušča pretiranih naporov, a si zelo želijo aktivnosti, ki je v neki meri tudi priporočljiva, prav tako pa je električno kolo izvrstno za starejše ljudi, ki bi radi prekolesarili daljše razdalje in pogosteje hodili na izlete s kolesom.

Ne najdete kolesa zase?

V kolesarski trgovini Extreme Vital ga boste gotovo našli, saj je njihova ponudba koles ena najboljših in najbolj raznolikih v celotni državi. Pri izbiri kvalitetnega kolesa, ki vam bo dolgotrajno služilo, naj vam prvi filter ne bo cena, temveč vaše počutje na njem, saj boste v kolesarjenju le tako uživali.

Kolesarska trgovina Extreme Vital - Radovljica
Kolesarska trgovina Extreme Vital – Radovljica

Tisti bolj drzni lahko izbirate med gorskimi prednjevzmetenimi kolesi, XC/trail, gorskimi kolesi, enduro, BMX in dirt kolesi ter cestnimi in treking hibrid kolesi. V ponudbi so za vsako vrsto tako ženska kot moška kolesa, za naše najmlajše pa je na voljo tudi široka ponudba otroških koles in poganjalčkov.

Kolesarite v stilu

Da se boste na svojem kolesu in v vožnji z njim počutili karseda varno, sproščeno in udobno, poskrbijo posebna kolesarska oblačila, čevlji, očala, čelada, zaščitna oprema, kolesarski nahrbtnik in ostali dodatki.

Kolesarska oblačila in ostala oprema so na voljo v moških, ženskih in otroških velikostih, izbirate lahko med pestro paleto aktivnega perila, oprijetih ali širokih majic ter hlač, raznih vetrovk za bolj vetrovno ali hladnejše vreme. Za hladnejše temperature, značilne za pozno jesen in zgodnjo pomlad, so obvezna dodatna oprema kolesarjev in kolesark tudi rokavice ter termo oblačila (termo majice, hlače, vetrovke, rokavice). Izbirate lahko tudi med raznimi dodatki, kot so snemljive hlačnice in rokavi za prehodne mesece, med kapami in trakovi, galošami in (termo) nogavicami.

Kolesarska trgovina Extreme Vital - Škofja Loka
Kolesarska trgovina Extreme Vital – Škofja Loka

Kolesarke imate poleg celotne ponudbe kolesarskih oblačil na voljo še športne modrčke, ki so elastični, prožni in poskrbijo za dober oprijem, da je vaše kolesarjenje sproščeno in udobno. Med gibanjem vam nudijo visok nivo opore, lahko jih nosite na obe strani, brezšivna konstrukcija pa poskrbi, da vas med gibanjem ne tišči in ni opazen nad ostalimi oblačili. Velikost modrčka naj bo enaka velikosti vaše športne majice.

Pri kolesarskih oblačilih je najpomembnejše to, da vam oblačila niso premajhna ali prevelika, da posledično ne ovirajo vaše vožnje, da se hitro sušijo in so iz elastičnega ter prožnega materiala, ki vas ne omejuje pri gibanju.

Varno na kolo

Da bo vaša glava med kolesarsko aktivnostjo na varnem, je obvezna oprema seveda tudi kolesarska čelada, ki jo izberete glede na tip kolesarjenja. Za tiste divje in adrenalina željne so prava izbira BMX, dirt ali MTB full face čelade, katerih obstojna ABS masa zagotavlja odpornost pred padci, notranjost iz pene pa za dobro absorpcijo udarcev. Z naprednim sistemom nastavljanja notranjega obsega čelade si zagotovite njeno popolno prileganje, saj vam čelada na glavi ne sme plesti, v tem primeru pri morebitnem padcu ali poškodbi ni toliko učinkovita.

Kolesarska trgovina Extreme Vital - Maribor
Kolesarska trgovina Extreme Vital – Maribor

Za cestno kolesarstvo so primerne cestne čelade, za otroke pa lahko izbirate med barvno paleto kakovostnih otroških čelad.

Da bodo varni tudi ostali deli telesa, sploh na bolj nevarnih progah, je dobro poseči še po ostali zaščitni opremi, ki nudi dodatno zaščito za noge, roke ali telo. Vso zaščitno opremo najdete tudi v otroških velikostih.

Top